Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft de omzet afgelopen jaar met 2,2 procent zien toenemen, tot 3,09 miljard euro. De groep maakte een nettoverlies van 31 miljoen euro, waar ze een jaar eerder onder de streep nog 71 miljoen euro in de min ging. Dat maakte de groep uit Mortsel woensdagochtend voorbeurs bekend.

Zowel de businessgroep Agfa Graphics als de businessgroep Agfa HealthCare droeg bij tot de omzetgroei. De brutowinst nam met 2,8 procent toe, tot 870 miljoen euro. De recurrente ebitda (winst voor interest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg van 218 miljoen euro in 2011 naar 225 miljoen euro in 2012. De recurrente ebit steeg met 7,8 procent, tot 139 miljoen euro.

"Ondanks de moeilijke economische omstandigheden was onze prestatie voor 2012 in lijn met de verwachtingen", aldus CEO Christian Reinaudo. "We slaagden erin onze omzet te doen groeien. Nog belangrijker is het feit dat we de voorheen negatieve trend in de brutomarge wisten om te buigen ondanks de belangrijke ongunstige invloed van degrondstofprijzen."

Reinaudo herhaalt de doelstelling om op middellange termijn een recurrente beitda-marge met dubbele cijfers te halen. Een prognose voor 2013 geeft de groep niet. (Belga/MI)

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft de omzet afgelopen jaar met 2,2 procent zien toenemen, tot 3,09 miljard euro. De groep maakte een nettoverlies van 31 miljoen euro, waar ze een jaar eerder onder de streep nog 71 miljoen euro in de min ging. Dat maakte de groep uit Mortsel woensdagochtend voorbeurs bekend. Zowel de businessgroep Agfa Graphics als de businessgroep Agfa HealthCare droeg bij tot de omzetgroei. De brutowinst nam met 2,8 procent toe, tot 870 miljoen euro. De recurrente ebitda (winst voor interest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg van 218 miljoen euro in 2011 naar 225 miljoen euro in 2012. De recurrente ebit steeg met 7,8 procent, tot 139 miljoen euro. "Ondanks de moeilijke economische omstandigheden was onze prestatie voor 2012 in lijn met de verwachtingen", aldus CEO Christian Reinaudo. "We slaagden erin onze omzet te doen groeien. Nog belangrijker is het feit dat we de voorheen negatieve trend in de brutomarge wisten om te buigen ondanks de belangrijke ongunstige invloed van degrondstofprijzen." Reinaudo herhaalt de doelstelling om op middellange termijn een recurrente beitda-marge met dubbele cijfers te halen. Een prognose voor 2013 geeft de groep niet. (Belga/MI)