Beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar de omzet met 9,1 procent zien afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 539 miljoen euro. De recurrente ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) daalde met ruim een derde tot 35 miljoen euro. Onder de streep werd een verlies geboekt van 5 miljoen euro.

De resultaten voor het derde kwartaal liggen wel in lijn met de verwachtingen van analisten, gepolst door Bloomberg.

De omzetdaling werd volgens Agfa-Gevaert sterk beïnvloed door de reorganisatie van de productportfolio van Agfa Graphics' drukvoorbereidingsactiviteiten. Zonder de impact van portfoliorationalisaties en zonder wisselkoerseffecten, zou de omzetdaling van de Agfa-Gevaert Groep 4,8 procent bedragen, luidt het.

Het bedrijf verwacht dat de recurrente ebitda-marge voor het volledige jaar op ongeveer 8 procent van de omzet zal uitkomen. 'Vooral op basis van onze huidige acties op het vlak van de drukvoorbereidings- en HealthCare IT-activiteiten blijven we echter bij onze ambitie om de komende jaren gemiddeld een recurrente ebitda-marge van om en bij de 10 procent van de omzet na te streven', aldus Christian Reinaudo, topman van de Agfa-Gevaert Groep.

Beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar de omzet met 9,1 procent zien afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 539 miljoen euro. De recurrente ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) daalde met ruim een derde tot 35 miljoen euro. Onder de streep werd een verlies geboekt van 5 miljoen euro. De resultaten voor het derde kwartaal liggen wel in lijn met de verwachtingen van analisten, gepolst door Bloomberg.De omzetdaling werd volgens Agfa-Gevaert sterk beïnvloed door de reorganisatie van de productportfolio van Agfa Graphics' drukvoorbereidingsactiviteiten. Zonder de impact van portfoliorationalisaties en zonder wisselkoerseffecten, zou de omzetdaling van de Agfa-Gevaert Groep 4,8 procent bedragen, luidt het. Het bedrijf verwacht dat de recurrente ebitda-marge voor het volledige jaar op ongeveer 8 procent van de omzet zal uitkomen. 'Vooral op basis van onze huidige acties op het vlak van de drukvoorbereidings- en HealthCare IT-activiteiten blijven we echter bij onze ambitie om de komende jaren gemiddeld een recurrente ebitda-marge van om en bij de 10 procent van de omzet na te streven', aldus Christian Reinaudo, topman van de Agfa-Gevaert Groep.