De omzet bleef stabiel op 664 miljoen euro, tegenover 662 miljoen euro vorig jaar. Dat heeft Agfa-Gevaert woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

De winst komt er door sterke operationele prestaties bij zowel Agfa Graphics als Agfa HealthCare, klinkt het. Agfa-Gevaert zette de verlaging van de verkoop- en algemene beheerskosten voort. Die kosten bedroegen 137 miljoen euro, 4,9 procent minder dan tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar.

De operationele winst (recurrente EBIT) verbeterde sterk van 28 miljoen euro (4,2 procent van de omzet) tot 53 miljoen euro (8,0 procent van de omzet).

Vooral in de VS en de groeilanden herstellen volgens Agfa-Gevaert de grafische markten zich van de effecten van de economische crisis. De groep bevestigt haar vooruitzichten.

De omzet bleef stabiel op 664 miljoen euro, tegenover 662 miljoen euro vorig jaar. Dat heeft Agfa-Gevaert woensdag voorbeurs bekendgemaakt. De winst komt er door sterke operationele prestaties bij zowel Agfa Graphics als Agfa HealthCare, klinkt het. Agfa-Gevaert zette de verlaging van de verkoop- en algemene beheerskosten voort. Die kosten bedroegen 137 miljoen euro, 4,9 procent minder dan tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De operationele winst (recurrente EBIT) verbeterde sterk van 28 miljoen euro (4,2 procent van de omzet) tot 53 miljoen euro (8,0 procent van de omzet). Vooral in de VS en de groeilanden herstellen volgens Agfa-Gevaert de grafische markten zich van de effecten van de economische crisis. De groep bevestigt haar vooruitzichten.