Gisteren liet de persagentschap Bloomberg weten dat volgens anonieme bronnen het Duitse CompuGroup Medical, gespecialiseerd in software voor de gezondheidssector zou overwegen om het Mortselse beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert over te nemen. Dat wordt nu vrijdag in een persbericht bevestigd door Agfa.

De raad van bestuur van Agfa zal "CompuGroup's belangstelling zorgvuldig evalueren rekening houdend met het belang van de aandeelhouders en de andere stakeholders", aldus Agfa in een mededeling.

Er is geen zekerheid dat de besprekingen zullen leiden tot een openbaar bod op de Agfa-aandelen, klinkt het nog.

Ook CompuGroup Medical bevestigt dat het een "indicatief niet-bindende" blijk van interesse heeft overgemaakt voor de overname van alle aandelen Agfa-Gevaert. "De gesprekken zitten in een vroeg stadium. Er is nog geen antwoord gegeven op de blijk van interesse", aldus het bedrijf. "Er is dan ook geen zekerheid of en onder welke voorwaarden er een openbaar bod volgt".

3.500 Belgische werknemers

Agfa is een belangrijke werkgever met wereldwijd 11.000 mensen in dienst, van wie 3.500 in ons land. Die werken vooral in de hoofdzetel in Mortsel, maar ook in kleinere vestigingen in de buurt van Westerlo en Gent.

Een mogelijke struikelsteen voor een deal zijn de zware pensioenverplichtingen die Agfa meesleept. Op het einde van vorig jaar bedroegen die 1,2 miljard euro, zo blijkt uit het jaarverslag.

"Het kan altijd," reageert ACV-vakbondsafgevaardigde Yves Van Antwerpen op het nieuws, "maar de schuldenlast is groot. Wie zal dat willen betalen?" Ongerust is de vakbondsman niet. "We hebben de laatste 20 jaar al zoveel meegemaakt. We weten dat er vroeg of laat iets kan gebeuren."

Bij opening van de beurs schoot het aandeel Agfa-Gevaert omhoog, met zo'n 11 procent. Nadien zwakte de stijging wat af. (Belga/NS)

Gisteren liet de persagentschap Bloomberg weten dat volgens anonieme bronnen het Duitse CompuGroup Medical, gespecialiseerd in software voor de gezondheidssector zou overwegen om het Mortselse beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert over te nemen. Dat wordt nu vrijdag in een persbericht bevestigd door Agfa. De raad van bestuur van Agfa zal "CompuGroup's belangstelling zorgvuldig evalueren rekening houdend met het belang van de aandeelhouders en de andere stakeholders", aldus Agfa in een mededeling. Er is geen zekerheid dat de besprekingen zullen leiden tot een openbaar bod op de Agfa-aandelen, klinkt het nog. Ook CompuGroup Medical bevestigt dat het een "indicatief niet-bindende" blijk van interesse heeft overgemaakt voor de overname van alle aandelen Agfa-Gevaert. "De gesprekken zitten in een vroeg stadium. Er is nog geen antwoord gegeven op de blijk van interesse", aldus het bedrijf. "Er is dan ook geen zekerheid of en onder welke voorwaarden er een openbaar bod volgt". Agfa is een belangrijke werkgever met wereldwijd 11.000 mensen in dienst, van wie 3.500 in ons land. Die werken vooral in de hoofdzetel in Mortsel, maar ook in kleinere vestigingen in de buurt van Westerlo en Gent. Een mogelijke struikelsteen voor een deal zijn de zware pensioenverplichtingen die Agfa meesleept. Op het einde van vorig jaar bedroegen die 1,2 miljard euro, zo blijkt uit het jaarverslag."Het kan altijd," reageert ACV-vakbondsafgevaardigde Yves Van Antwerpen op het nieuws, "maar de schuldenlast is groot. Wie zal dat willen betalen?" Ongerust is de vakbondsman niet. "We hebben de laatste 20 jaar al zoveel meegemaakt. We weten dat er vroeg of laat iets kan gebeuren."Bij opening van de beurs schoot het aandeel Agfa-Gevaert omhoog, met zo'n 11 procent. Nadien zwakte de stijging wat af. (Belga/NS)