Volgens het persbericht registreerde Fortis Emeklilik ve Hayat in 2009 nog 62 miljoen euro aan geboekte brutopremies. Ageas verwacht dat de transactie een beperkte kapitaalwinst zal opleveren.

Ageas verwierf de verzekeringsactiviteiten in Turkije in 2005, in de marge van de overname van Disbank door Fortis Bank. Sindsdien is de verzekeringsinstroom meer dan verdubbeld, van 29 miljoen euro in 2005 naar 62 miljoen euro in december 2009. Ook de distributiekanalen werden uitgebreid.

Volgens Ageas is de nieuwe eigenaar "ideaal geplaatst om met de
steun van het personeel de franchise in de toekomst te ontwikkelen". De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regulerende instantie, zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 afgerond worden.

Volgens het persbericht registreerde Fortis Emeklilik ve Hayat in 2009 nog 62 miljoen euro aan geboekte brutopremies. Ageas verwacht dat de transactie een beperkte kapitaalwinst zal opleveren. Ageas verwierf de verzekeringsactiviteiten in Turkije in 2005, in de marge van de overname van Disbank door Fortis Bank. Sindsdien is de verzekeringsinstroom meer dan verdubbeld, van 29 miljoen euro in 2005 naar 62 miljoen euro in december 2009. Ook de distributiekanalen werden uitgebreid. Volgens Ageas is de nieuwe eigenaar "ideaal geplaatst om met de steun van het personeel de franchise in de toekomst te ontwikkelen". De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regulerende instantie, zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 afgerond worden.