Ageas heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 569,5 miljoen euro, een daling met 23 procent tegenover 2012. De verzekeringsactiviteiten gingen er wel op vooruit. In zijn verzekeringsactiviteiten boekte Ageas vorig jaar een nettoresultaat van 654 miljoen euro, 5 procent meer dan in 2012.

In het vierde kwartaal van 2013 stonden de niet-levensverzekeringen wel enigszins onder druk. Het premie-inkomen ging over het hele jaar 9 procent hoger tot 23,2 miljard euro, 'vooral dankzij groei in Azië en Continentaal Europa'.

Dat de nettowinst van de groep toch daalde, is het gevolg van een verlies op de algemene rekening, waarin de Fortis-erfenis vervat zit. Ageas leed er een nettoverlies van 85 miljoen euro.

"De nettoverzekeringswinst steeg met 5 procent en wij boekten verdere vooruitgang ten opzichte van onze strategische en financiële doelstellingen", zegt Ageas-CEO Bart De Smet in een persbericht.

De verzekeraar stelt een brutodividend voor van 1,40 euro per aandeel, tegen 1,20 euro het jaar ervoor.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we dankzij een gedisciplineerd kapitaalmanagement en de aanhoudende verbetering in de verzekeringsresultaten onze positie als groeiende en solide verzekeringsgroep in de toekomst kunnen versterken", besluit De Smet. (Belga/BO)

Ageas heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 569,5 miljoen euro, een daling met 23 procent tegenover 2012. De verzekeringsactiviteiten gingen er wel op vooruit. In zijn verzekeringsactiviteiten boekte Ageas vorig jaar een nettoresultaat van 654 miljoen euro, 5 procent meer dan in 2012. In het vierde kwartaal van 2013 stonden de niet-levensverzekeringen wel enigszins onder druk. Het premie-inkomen ging over het hele jaar 9 procent hoger tot 23,2 miljard euro, 'vooral dankzij groei in Azië en Continentaal Europa'. Dat de nettowinst van de groep toch daalde, is het gevolg van een verlies op de algemene rekening, waarin de Fortis-erfenis vervat zit. Ageas leed er een nettoverlies van 85 miljoen euro. "De nettoverzekeringswinst steeg met 5 procent en wij boekten verdere vooruitgang ten opzichte van onze strategische en financiële doelstellingen", zegt Ageas-CEO Bart De Smet in een persbericht. De verzekeraar stelt een brutodividend voor van 1,40 euro per aandeel, tegen 1,20 euro het jaar ervoor. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we dankzij een gedisciplineerd kapitaalmanagement en de aanhoudende verbetering in de verzekeringsresultaten onze positie als groeiende en solide verzekeringsgroep in de toekomst kunnen versterken", besluit De Smet. (Belga/BO)