Die beslissing kan een maximale impact van 1 miljard euro hebben op de nettokaspositie van verzekeraar Ageas, de voormalige Fortis Holding, die de obligaties van de beleggers die dat wensen moet omruilen tegen cash.

De emissie van de obligaties in kwestie, met een coupon van 6,50 procent, was eeuwigdurend, maar Fortis Bank NV - vandaag BNP Paribas Fortis - beschikte over de calloptie om na tien jaar de obligaties terug te roepen.

Door de beslissing vrijdag om de calloptie niet uit te oefenen, kunnen de beleggers van de obligaties hun effecten bij Ageas dus omruilen voor cash.

Die beslissing kan een maximale impact van 1 miljard euro hebben op de nettokaspositie van verzekeraar Ageas, de voormalige Fortis Holding, die de obligaties van de beleggers die dat wensen moet omruilen tegen cash. De emissie van de obligaties in kwestie, met een coupon van 6,50 procent, was eeuwigdurend, maar Fortis Bank NV - vandaag BNP Paribas Fortis - beschikte over de calloptie om na tien jaar de obligaties terug te roepen. Door de beslissing vrijdag om de calloptie niet uit te oefenen, kunnen de beleggers van de obligaties hun effecten bij Ageas dus omruilen voor cash.