De hoofdzetel in Brussel telt 155 werknemers. Hoeveel banen op de tocht staan, is onduidelijk. Een bron heeft het over tientallen.

Woordvoerster Kathleen Iwens wil alleen kwijt dat het management werkt aan een plan om de kosten te verlagen. "Dat we een aantal bijkomende maatregelen bekijken, is duidelijk. Maar het is veel te vroeg om iets te zeggen. Een concreet plan voor de hoofdzetel is er nog niet", zegt Iwens.

Tessenderlo Group realiseerde over de eerste negen maanden een verlies van ruim 47 miljoen euro, ondanks een ingrijpende reorganisatie. De groep werd groot in de basischemie, maar heeft zich de voorbije jaren toegespitst op specialiteiten voor landbouw, watermanagement en de verwerking van afvalstromen. De meeste activiteiten die daarbuiten vallen, zijn verkocht. Daardoor is het aantal werknemers van Tessenderlo, dat recentelijk werd geplaagd door een stakingsactie in zijn vestiging in het Limburgse Ham, gedaald van 8000 naar 5200.

De hoofdzetel in Brussel telt 155 werknemers. Hoeveel banen op de tocht staan, is onduidelijk. Een bron heeft het over tientallen.Woordvoerster Kathleen Iwens wil alleen kwijt dat het management werkt aan een plan om de kosten te verlagen. "Dat we een aantal bijkomende maatregelen bekijken, is duidelijk. Maar het is veel te vroeg om iets te zeggen. Een concreet plan voor de hoofdzetel is er nog niet", zegt Iwens. Tessenderlo Group realiseerde over de eerste negen maanden een verlies van ruim 47 miljoen euro, ondanks een ingrijpende reorganisatie. De groep werd groot in de basischemie, maar heeft zich de voorbije jaren toegespitst op specialiteiten voor landbouw, watermanagement en de verwerking van afvalstromen. De meeste activiteiten die daarbuiten vallen, zijn verkocht. Daardoor is het aantal werknemers van Tessenderlo, dat recentelijk werd geplaagd door een stakingsactie in zijn vestiging in het Limburgse Ham, gedaald van 8000 naar 5200.