De algemene vergadering van Monard-D'Hulst besliste eerder al dat de vestiging in Kortrijk uit de associatie zou verdwijnen. Dat gebeurt vanaf 1 januari. "Het is te vroeg om daaruit consequenties te trekken over de naam van ons kantoor", alzegtdus advocaat Erik Monard. "Zeker voor mijzelf is dat als mede-naamgever nogal delicaat. We verliezen 10 procent van de medewerkers en misschien de helft van de naam."

Monard-D'Hulst telt ruim 90 advocaten. Het biedt een zakelijke dienstverlening aan Belgische en buitenlandse ondernemingen, overheden, financiële instellingen en particulieren. Het heeft kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt. De vestiging in Kortrijk telt tien advocaten. "Nu het vertrek van de vroegere collegae een feit is, kunnen we op een transparantere manier eventueel nieuwe medewerkers zoeken in het dynamische West-Vlaanderen", meent Limburger Monard.

De beslissing past in een belangrijk veranderingsproces dat het advocatenkantoor twee jaar geleden opstartte. Zo is ervoor gekozen een toetredingssysteem uit te werken waardoor een nieuwe generatie van gespecialiseerde advocaten gemakkelijker kan toetreden als vennoot. Dat proces had tot doel om de verschillende vestigingen samen te brengen in een vennootschap. Kortrijk verkoos een andere werkwijze. "Verandering leidt er nu eenmaal toe dat een aantal personen ervoor kiest niet in dat proces mee te stappen", meldt Monard.

De algemene vergadering van Monard-D'Hulst besliste eerder al dat de vestiging in Kortrijk uit de associatie zou verdwijnen. Dat gebeurt vanaf 1 januari. "Het is te vroeg om daaruit consequenties te trekken over de naam van ons kantoor", alzegtdus advocaat Erik Monard. "Zeker voor mijzelf is dat als mede-naamgever nogal delicaat. We verliezen 10 procent van de medewerkers en misschien de helft van de naam."Monard-D'Hulst telt ruim 90 advocaten. Het biedt een zakelijke dienstverlening aan Belgische en buitenlandse ondernemingen, overheden, financiële instellingen en particulieren. Het heeft kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt. De vestiging in Kortrijk telt tien advocaten. "Nu het vertrek van de vroegere collegae een feit is, kunnen we op een transparantere manier eventueel nieuwe medewerkers zoeken in het dynamische West-Vlaanderen", meent Limburger Monard. De beslissing past in een belangrijk veranderingsproces dat het advocatenkantoor twee jaar geleden opstartte. Zo is ervoor gekozen een toetredingssysteem uit te werken waardoor een nieuwe generatie van gespecialiseerde advocaten gemakkelijker kan toetreden als vennoot. Dat proces had tot doel om de verschillende vestigingen samen te brengen in een vennootschap. Kortrijk verkoos een andere werkwijze. "Verandering leidt er nu eenmaal toe dat een aantal personen ervoor kiest niet in dat proces mee te stappen", meldt Monard.