Adecco, dat geleid wordt door de Belg Patrick De Maeseneire, zag de omzet in het tweede kwartaal met 1 procent stijgen tot 5,2 miljard euro. De winst daalde met 20 procent tot 113 miljoen euro.

Terwijl in de VS meer omzet wordt geboekt, gaat die omzet er in veel Europese markten op achteruit. Zo kalfde de omzet in de Benelux af met 5 procent. In ons land presteert Adecco wel beter dan de markt. Italië en Frankrijk kregen in het tweede kwartaal af te rekenen met een forse terugval van 13 procent.

In Ierland en het VK werd een omzetstijging met 7 procent genoteerd, dankzij de Olympische Spelen. Een terugval op de uitzendmarkt brengt meestal slecht nieuws mee voor de werkgelegenheid. In een ongunstig economisch klimaat verliezen namelijk steeds meer tijdelijke arbeidskrachten hun baan als bedrijven gaan saneren. (Belga/BO)

Adecco, dat geleid wordt door de Belg Patrick De Maeseneire, zag de omzet in het tweede kwartaal met 1 procent stijgen tot 5,2 miljard euro. De winst daalde met 20 procent tot 113 miljoen euro. Terwijl in de VS meer omzet wordt geboekt, gaat die omzet er in veel Europese markten op achteruit. Zo kalfde de omzet in de Benelux af met 5 procent. In ons land presteert Adecco wel beter dan de markt. Italië en Frankrijk kregen in het tweede kwartaal af te rekenen met een forse terugval van 13 procent.In Ierland en het VK werd een omzetstijging met 7 procent genoteerd, dankzij de Olympische Spelen. Een terugval op de uitzendmarkt brengt meestal slecht nieuws mee voor de werkgelegenheid. In een ongunstig economisch klimaat verliezen namelijk steeds meer tijdelijke arbeidskrachten hun baan als bedrijven gaan saneren. (Belga/BO)