Na de algemene raad van de christelijke vakbond blijkt dat het 'ja' van het ACV er komt na een "grondige afweging" tussen de min- en pluspunten van het ontwerp, aldus voorzitter Cortebeeck. Het ontwerp werd uiteindelijk goedgekeurd, maar dat gebeurde volgens Cortebeeck "niet met groot enthousiasme, en met veel frustraties".

Bij de algemene raad van de christelijke vakbond krijgt het hoofdstuk met betrekking tot de statuten 'arbeider' en 'bediende' een onvoldoende. Binnen het IPA had het wat dat betreft meer moeten zijn, luidt het. De definitieve fase van het overleg over dat statuut zal binnen het ACV grondig worden overlegd en voorbereid. De definitieve regeling moet leiden tot een betere bescherming voor iedereen, aldus de ACV-topman.

Maandagavond had de christelijke bediendebond LBC, de grootste centrale binnen het ACV, het ontwerp van interprofessioneel akkoord nog met 94 procent van de stemmen weggestemd. Dat was ook het geval bij het CNE, de Franstalige christelijke bediendebond. De LBC kon zich naar verluidt niet vinden in de te krappe marge voor meer loon. Volgens de christelijke bediendebond zit er in het ontwerp bovendien te weinig voor de arbeiders, moeten de bedienden inboeten en wordt de kost van de opzegtermijnen doorgeschoven naar de sociale zekerheid.

Vrijdag 4 februari stemt de socialistische vakbond ABVV over het loonakkoord. Maandag werd in Charleroi in ieder geval al gestaakt tegen het IPA. Tot de stakingsacties werd opgeroepen door de socialistische bediendebond BBTK, die de loonnorm te klein noemt.

Na de algemene raad van de christelijke vakbond blijkt dat het 'ja' van het ACV er komt na een "grondige afweging" tussen de min- en pluspunten van het ontwerp, aldus voorzitter Cortebeeck. Het ontwerp werd uiteindelijk goedgekeurd, maar dat gebeurde volgens Cortebeeck "niet met groot enthousiasme, en met veel frustraties". Bij de algemene raad van de christelijke vakbond krijgt het hoofdstuk met betrekking tot de statuten 'arbeider' en 'bediende' een onvoldoende. Binnen het IPA had het wat dat betreft meer moeten zijn, luidt het. De definitieve fase van het overleg over dat statuut zal binnen het ACV grondig worden overlegd en voorbereid. De definitieve regeling moet leiden tot een betere bescherming voor iedereen, aldus de ACV-topman. Maandagavond had de christelijke bediendebond LBC, de grootste centrale binnen het ACV, het ontwerp van interprofessioneel akkoord nog met 94 procent van de stemmen weggestemd. Dat was ook het geval bij het CNE, de Franstalige christelijke bediendebond. De LBC kon zich naar verluidt niet vinden in de te krappe marge voor meer loon. Volgens de christelijke bediendebond zit er in het ontwerp bovendien te weinig voor de arbeiders, moeten de bedienden inboeten en wordt de kost van de opzegtermijnen doorgeschoven naar de sociale zekerheid. Vrijdag 4 februari stemt de socialistische vakbond ABVV over het loonakkoord. Maandag werd in Charleroi in ieder geval al gestaakt tegen het IPA. Tot de stakingsacties werd opgeroepen door de socialistische bediendebond BBTK, die de loonnorm te klein noemt.