Woensdag kwam officieel groen licht voor de komst van het elektrisch model naar Audi Brussels, het voormalige Volkswagen Vorst. Daarmee lijkt de toekomst van het bedrijf en haar medewerkers gegarandeerd, aldus de vakbond.

"Beloning voor het harde werk"

De definitieve toewijzing van het elektrisch model, aldus Van Erdegehem, "is de ultieme beloning voor het gemeenschappelijke harde werk van het personeel, het management, de vakbonden en de politiek".

De ACV-secretaris herinnert aan de afspraken die werden gemaakt in 2007 - toen Audi de fabriek overnam - over flexibiliteit, kostenbeheersing en de organisatie van het sociaal overleg. "Een moeilijke periode waarin héél wat inspanningen van het personeel werden gevraagd om een volwaardige Audi-vestiging te worden. We hebben intussen geleerd om met elkaar te praten in plaats van het conflictmodel te hanteren: het overlegmodel, een moderne vorm van vakbondswerk die tot resultaat kan leiden. Vandaag plukken we de vruchten van deze ommekeer".

Vakbonden en personeel bij Audi Brussels worden vandaag ingelicht over de komst van een elektrisch model naar de fabriek, net als de regering. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht. Audi zelf had al het licht op groen gezet voor de komst van het elektrisch model naar Brussel, maar moederbedrijf Volkswagen talmde. (Belga/NS)

Woensdag kwam officieel groen licht voor de komst van het elektrisch model naar Audi Brussels, het voormalige Volkswagen Vorst. Daarmee lijkt de toekomst van het bedrijf en haar medewerkers gegarandeerd, aldus de vakbond. De definitieve toewijzing van het elektrisch model, aldus Van Erdegehem, "is de ultieme beloning voor het gemeenschappelijke harde werk van het personeel, het management, de vakbonden en de politiek". De ACV-secretaris herinnert aan de afspraken die werden gemaakt in 2007 - toen Audi de fabriek overnam - over flexibiliteit, kostenbeheersing en de organisatie van het sociaal overleg. "Een moeilijke periode waarin héél wat inspanningen van het personeel werden gevraagd om een volwaardige Audi-vestiging te worden. We hebben intussen geleerd om met elkaar te praten in plaats van het conflictmodel te hanteren: het overlegmodel, een moderne vorm van vakbondswerk die tot resultaat kan leiden. Vandaag plukken we de vruchten van deze ommekeer". Vakbonden en personeel bij Audi Brussels worden vandaag ingelicht over de komst van een elektrisch model naar de fabriek, net als de regering. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht. Audi zelf had al het licht op groen gezet voor de komst van het elektrisch model naar Brussel, maar moederbedrijf Volkswagen talmde. (Belga/NS)