Volgens topman Kees van Dijkhuizen vormen de substantiële veranderingen in de bankensector de aanleiding voor de nieuwe structuur. "In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN AMRO aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven" , zei hij.

Jaarlijkse herziening

Met de aangekondigde wijzigingen is het totaal aantal bestuurders en algemeen directeuren teruggebracht van negentien naar negen. De samenstelling van de veertig overgebleven topmanagers wordt daarnaast jaarlijks bezien. De zestig managers die buiten de boot vallen, gaan mogelijk elders binnen de bank aan het werk.

"Het is niet zo dat ze alle zestig op straat komen te staan", aldus een woordvoerder. "De komende tijd wordt de precieze invulling bekend."

In verband met de wijzigingen treedt bestuurder Chris Vogelzang per direct terug uit het bestuur van de bank. Na acht jaar in het bestuur te hebben gezeten, is het volgens hem tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Vogelzang kwam in 2000 in dienst bij de bank en gold lange tijd als kanshebber om Gerrit Zalm op te volgen als topman van de bank.

Volgens topman Kees van Dijkhuizen vormen de substantiële veranderingen in de bankensector de aanleiding voor de nieuwe structuur. "In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN AMRO aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven" , zei hij.Met de aangekondigde wijzigingen is het totaal aantal bestuurders en algemeen directeuren teruggebracht van negentien naar negen. De samenstelling van de veertig overgebleven topmanagers wordt daarnaast jaarlijks bezien. De zestig managers die buiten de boot vallen, gaan mogelijk elders binnen de bank aan het werk. "Het is niet zo dat ze alle zestig op straat komen te staan", aldus een woordvoerder. "De komende tijd wordt de precieze invulling bekend." In verband met de wijzigingen treedt bestuurder Chris Vogelzang per direct terug uit het bestuur van de bank. Na acht jaar in het bestuur te hebben gezeten, is het volgens hem tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Vogelzang kwam in 2000 in dienst bij de bank en gold lange tijd als kanshebber om Gerrit Zalm op te volgen als topman van de bank.