Topman Zalm gaf aan de Britse krant te kennen dat hij "met bijna alle Europese rivalen" gesproken heeft over de overname van onderdelen. Volgens Zalm beschikt de genationaliseerde bank ABN Amro over een sterke kapitaalpositie en kan de huidige balans gehandhaafd worden. "We zijn zeker geïnteresseerd in acquisities", luidt het.

ABN Amro, dat na de redding door de Nederlandse staat vrijwel van het internationale toneel verdween, werkt nu aan een terugkeer. "Deze keer zijn we extreem gefocust. We willen alleen internationale activiteiten doen waarin we de mondiale top van de banksector kunnen verslaan", aldus Zalm.

Het is niet duidelijk of de Nederlandse bank ook gesprekken gevoerd heeft met Belgische spelers. Zowel KBC als Dexia doet een aantal activa van de hand.

Volgens een woordvoerder is de bank vooral geïnteresseerd in kansen op het gebied van wat het zelf ECT noemt. ECT staat voor Energy, Commodities en Transportation. (Belga/BO)

Topman Zalm gaf aan de Britse krant te kennen dat hij "met bijna alle Europese rivalen" gesproken heeft over de overname van onderdelen. Volgens Zalm beschikt de genationaliseerde bank ABN Amro over een sterke kapitaalpositie en kan de huidige balans gehandhaafd worden. "We zijn zeker geïnteresseerd in acquisities", luidt het.ABN Amro, dat na de redding door de Nederlandse staat vrijwel van het internationale toneel verdween, werkt nu aan een terugkeer. "Deze keer zijn we extreem gefocust. We willen alleen internationale activiteiten doen waarin we de mondiale top van de banksector kunnen verslaan", aldus Zalm. Het is niet duidelijk of de Nederlandse bank ook gesprekken gevoerd heeft met Belgische spelers. Zowel KBC als Dexia doet een aantal activa van de hand. Volgens een woordvoerder is de bank vooral geïnteresseerd in kansen op het gebied van wat het zelf ECT noemt. ECT staat voor Energy, Commodities en Transportation. (Belga/BO)