Het bedrag kan mogelijk worden verhoogd met 15 procent als de uitbreidingsoptie volledig wordt uitgeoefend. Hierdoor kan tot 57,5 miljoen euro worden opgehaald.

Het openbaar aanbod start vanaf maandag 8 maart en eindigt op 12 maart. De prijsvork werd vastgelegd op 7,20 tot 7,75 euro.

Ablynx hoopt op deze manier de flexibiliteit te verhogen om programma's te behouden en te financieren, te investeren in productontwikkeling, producten te commercialiseren en extra werkkapitaal te verkrijgen.

Nanobodies, waar het bedrijf uit Gent zich op toelegt, zijn een nieuwe klasse van therapeutische proteïnen. Ablynx ontwikkelt op nanobodies gebaseerde therapeutische programma's voor onder meer ontstekingen, tromboses, oncologie en de ziekte van Alzheimer. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en telt meer dan 230 werknemers.

Het bedrag kan mogelijk worden verhoogd met 15 procent als de uitbreidingsoptie volledig wordt uitgeoefend. Hierdoor kan tot 57,5 miljoen euro worden opgehaald. Het openbaar aanbod start vanaf maandag 8 maart en eindigt op 12 maart. De prijsvork werd vastgelegd op 7,20 tot 7,75 euro. Ablynx hoopt op deze manier de flexibiliteit te verhogen om programma's te behouden en te financieren, te investeren in productontwikkeling, producten te commercialiseren en extra werkkapitaal te verkrijgen. Nanobodies, waar het bedrijf uit Gent zich op toelegt, zijn een nieuwe klasse van therapeutische proteïnen. Ablynx ontwikkelt op nanobodies gebaseerde therapeutische programma's voor onder meer ontstekingen, tromboses, oncologie en de ziekte van Alzheimer. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en telt meer dan 230 werknemers.