De Scrip Awards, zowat de meest prestigieuze onderscheidingen in de biotech- en farmasector, worden op 4 november uitgereikt in Londen. Het Vlaamse trio staat op de shortlist van zes kandidaten voor 2010, naast Algeta en Clavis Pharma, twee Noorse ontwikkelaars van medicijnen tegen kanker, en het Zweedse Orexo.

Vorig jaar won het Leuvense ThromboGenics de Scrip Award voor licentieovereenkomst van het jaar. ThromboGenics, dat toen ook net achter het net viste in de verkiezing van biotechonderneming van het jaar, is dit jaar mogelijk weer aan het feest. Het is een van de vier kandidaten voor de Scrip Award voor managementteam van het jaar en komt ook in aanmerking voor de trofee voor klinisch onderzoeksteam van het jaar. Ook Ablynx en Galapagos zijn kandidaat-winnaar in die laatste categorie.

Bovendien is Movetis met Resolor, een middel tegen darmstoornissen dat al op de markt is, kandidaat voor de Scrip Award voor beste nieuw geneesmiddel.

De Scrip Awards worden toegekend door een jury van negentien topexperts uit de sector.

Be.L.

De Scrip Awards, zowat de meest prestigieuze onderscheidingen in de biotech- en farmasector, worden op 4 november uitgereikt in Londen. Het Vlaamse trio staat op de shortlist van zes kandidaten voor 2010, naast Algeta en Clavis Pharma, twee Noorse ontwikkelaars van medicijnen tegen kanker, en het Zweedse Orexo. Vorig jaar won het Leuvense ThromboGenics de Scrip Award voor licentieovereenkomst van het jaar. ThromboGenics, dat toen ook net achter het net viste in de verkiezing van biotechonderneming van het jaar, is dit jaar mogelijk weer aan het feest. Het is een van de vier kandidaten voor de Scrip Award voor managementteam van het jaar en komt ook in aanmerking voor de trofee voor klinisch onderzoeksteam van het jaar. Ook Ablynx en Galapagos zijn kandidaat-winnaar in die laatste categorie. Bovendien is Movetis met Resolor, een middel tegen darmstoornissen dat al op de markt is, kandidaat voor de Scrip Award voor beste nieuw geneesmiddel. De Scrip Awards worden toegekend door een jury van negentien topexperts uit de sector. Be.L.