Het Belgische Ablynx en het Belgisch-Nederlandse Galapagos zijn voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de zogenaamde Scrip Award voor biotechnologiebedrijf van het jaar. De Scrip Awards gelden als de meest prestigieuze onderscheidingen in de biotech- en de farmasector. De trofeeën worden toegekend door een jury van topexperts uit de sector. De uitreiking vindt begin november plaats in Londen.

Het Gentse Ablynx is bovendien genomineerd in de categorie beste alliantie, voor zijn partnerschap met Merck Serono voor het ontdekken en ontwikkelen van zogenaamde nanobody's, antilichamen uit lama's.

Ook het Leuvense reMYND is in die categorie genomineerd, voor zijn partnerschap met Roche voor de ontwikkeling van medicijnen tegen ziekten als alzheimer en parkinson. (Be.L.)

Het Belgische Ablynx en het Belgisch-Nederlandse Galapagos zijn voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de zogenaamde Scrip Award voor biotechnologiebedrijf van het jaar. De Scrip Awards gelden als de meest prestigieuze onderscheidingen in de biotech- en de farmasector. De trofeeën worden toegekend door een jury van topexperts uit de sector. De uitreiking vindt begin november plaats in Londen. Het Gentse Ablynx is bovendien genomineerd in de categorie beste alliantie, voor zijn partnerschap met Merck Serono voor het ontdekken en ontwikkelen van zogenaamde nanobody's, antilichamen uit lama's. Ook het Leuvense reMYND is in die categorie genomineerd, voor zijn partnerschap met Roche voor de ontwikkeling van medicijnen tegen ziekten als alzheimer en parkinson. (Be.L.)