Nadat eerder bemoedigende resultaten waren meegedeeld van tests met filgotinib, was de algemene verwachting dat AbbVie de ontwikkeling zou overnemen van Galapagos. Maar dat gebeurt uiteindelijk niet.

"Na een diepgaand onderzoek van de beschikbare gegevens, zal AbbVie zijn rechten op filgotinib niet uitoefenen", luidt het in een persbericht. De farmareus richt zich daarentegen op een eigen reumamiddel dat in ontwikkeling is.

Het aandeel Galapagos krijgt forse tikken op de beurs. Om 14.26 uur noteert het aandeel ruim 21 procent lager op 43,50 euro. (Belga/BO)

Nadat eerder bemoedigende resultaten waren meegedeeld van tests met filgotinib, was de algemene verwachting dat AbbVie de ontwikkeling zou overnemen van Galapagos. Maar dat gebeurt uiteindelijk niet. "Na een diepgaand onderzoek van de beschikbare gegevens, zal AbbVie zijn rechten op filgotinib niet uitoefenen", luidt het in een persbericht. De farmareus richt zich daarentegen op een eigen reumamiddel dat in ontwikkeling is. Het aandeel Galapagos krijgt forse tikken op de beurs. Om 14.26 uur noteert het aandeel ruim 21 procent lager op 43,50 euro. (Belga/BO)