Anheuser-Busch InBev heeft vorig jaar 352,9 miljoen hectoliter bier verkocht. Dat is 1,9 procent meer dan vorig jaar, op vergelijkbare basis. De totale drankverkoop steeg met 2,1 procent tot bijna 400 miljoen hectoliter.

Dat heeft de Belgisch-Braziliaanse brouwer donderdag bekendgemaakt.

De omzet van AB InBev bedroeg 36,3 miljard dollar, een stijging met 4,4 procent tegenover het jaar daarvoor (op vergelijkbare basis). De winst kwam uit op 5,04 miljard dollar, een stijging met 28,3 procent.

In België daalde het volume eigen bieren 4,9 procent. AB InBev wijt dit aan sociale acties in januari, toegenomen concurrentie in de grootdistributie en de impact van de slechte weersomstandigheden op het transport en verbruik in het vierde kwartaal. In het vierde kwartaal was er een volumedaling van 10 procent.

AB InBev gaat een dividend van 0,8 euro uitbetalen. Dat is meer dan analisten hadden verwacht, en meer dan de 0,38 euro van vorig jaar.

Anheuser-Busch InBev heeft vorig jaar 352,9 miljoen hectoliter bier verkocht. Dat is 1,9 procent meer dan vorig jaar, op vergelijkbare basis. De totale drankverkoop steeg met 2,1 procent tot bijna 400 miljoen hectoliter. Dat heeft de Belgisch-Braziliaanse brouwer donderdag bekendgemaakt. De omzet van AB InBev bedroeg 36,3 miljard dollar, een stijging met 4,4 procent tegenover het jaar daarvoor (op vergelijkbare basis). De winst kwam uit op 5,04 miljard dollar, een stijging met 28,3 procent. In België daalde het volume eigen bieren 4,9 procent. AB InBev wijt dit aan sociale acties in januari, toegenomen concurrentie in de grootdistributie en de impact van de slechte weersomstandigheden op het transport en verbruik in het vierde kwartaal. In het vierde kwartaal was er een volumedaling van 10 procent. AB InBev gaat een dividend van 0,8 euro uitbetalen. Dat is meer dan analisten hadden verwacht, en meer dan de 0,38 euro van vorig jaar.