De Braziliaans-Leuvense bierbrouwer AB InBev haalt het van de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar in de strijd om de merknaam 'Bud' in Europa.

AB InBev mag voortnaam de merknaam Bud in de hele Europese Unie registreren. Dat heeft het gerecht van de Europese Unie in Luxemburg beslist. Het recht op die registratie werd aangevochten door de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar.

De Tsjechen claimden dat zij 'Bud' al gebruikten in vier Europese landen (Frankrijk, Italië, Portugal en Oostenrijk). Het gerecht vond daar ook enkele sporen van terug, maar die waren onvoldoende in omvang om de merknaam in die landen toe te wijzen aan de Tsjechische brouwer.

Bijgevolg kan AB InBev de merknaam registreren in de hele EU. Er is nog verzet mogelijk tegen de beslissing van het hof, aldus een woordvoerder van de instelling in Luxemburg.

In 2008 had Budejovicky Budvar nog gelijk gekregen voor het Europese gerecht, maar tegen die uitspraak was AB InBev in beroep gegaan.

AB InBev reageert 'uiterst tevreden' dat de merknaam Bud in de hele Europese Unie kan worden geregistreerd. De wereldwijde verkoop van Budweiser steeg met 3,1 procent in 2011 en met 6,2 procent in de eerste negen maanden van 2012, aldus de brouwer.

Budvar-woordvoerder Petr Samec wacht de beoordeling van de advocaten af voorlaeer commentaar te geven. (BO/Belga)

De Braziliaans-Leuvense bierbrouwer AB InBev haalt het van de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar in de strijd om de merknaam 'Bud' in Europa. AB InBev mag voortnaam de merknaam Bud in de hele Europese Unie registreren. Dat heeft het gerecht van de Europese Unie in Luxemburg beslist. Het recht op die registratie werd aangevochten door de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar. De Tsjechen claimden dat zij 'Bud' al gebruikten in vier Europese landen (Frankrijk, Italië, Portugal en Oostenrijk). Het gerecht vond daar ook enkele sporen van terug, maar die waren onvoldoende in omvang om de merknaam in die landen toe te wijzen aan de Tsjechische brouwer. Bijgevolg kan AB InBev de merknaam registreren in de hele EU. Er is nog verzet mogelijk tegen de beslissing van het hof, aldus een woordvoerder van de instelling in Luxemburg. In 2008 had Budejovicky Budvar nog gelijk gekregen voor het Europese gerecht, maar tegen die uitspraak was AB InBev in beroep gegaan.AB InBev reageert 'uiterst tevreden' dat de merknaam Bud in de hele Europese Unie kan worden geregistreerd. De wereldwijde verkoop van Budweiser steeg met 3,1 procent in 2011 en met 6,2 procent in de eerste negen maanden van 2012, aldus de brouwer. Budvar-woordvoerder Petr Samec wacht de beoordeling van de advocaten af voorlaeer commentaar te geven. (BO/Belga)