In juni kocht AB InBev de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo. De brouwerijgroep plant nu ook een notering op de beurs van Mexico.

AB InBev breidt zijn beursnotering verder uit. Na Brussel, New York, São Paulo (via dochter AmBev) komt nu Mexico in het vizier. AB InBev plant de notering van gewone, bestaande aandelen op de Mexicaanse Bolsa. Het brengt dus geen nieuwe aandelen uit. Daarmee wil de brouwerijgroep vooral voldoen aan de interesse van Mexicaanse investeerders.

Anders dan de notering in New York - een ADS-programma (American depository shares), waarbij elke ADS indirect één aandeel vertegenwoordigt - zou het in Mexico gaan om gewone aandelen. De ADS-aandelen stonden volgens het jaarverslag over 2012 van de Amerikaanse toezichthouder SEC voor 6 procent van de AB InBev-aandelen (96,1 miljoen aandelen).

De notering in Mexico onderstreept nogmaals het belang van Grupo Modelo. Mexico werd een aparte, zevende zone bij de brouwer. Het is voor AB InBev de grootste winstmaker, na de Verenigde Staten en Brazilië. Twee Mexicanen komen na de volgende algemene vergadering van aandeelhouders in de raad van bestuur van AB InBev. Maria Asunción Aramburuzabala wordt de eerste vrouw in die raad.

In juni kocht AB InBev de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo. De brouwerijgroep plant nu ook een notering op de beurs van Mexico.AB InBev breidt zijn beursnotering verder uit. Na Brussel, New York, São Paulo (via dochter AmBev) komt nu Mexico in het vizier. AB InBev plant de notering van gewone, bestaande aandelen op de Mexicaanse Bolsa. Het brengt dus geen nieuwe aandelen uit. Daarmee wil de brouwerijgroep vooral voldoen aan de interesse van Mexicaanse investeerders. Anders dan de notering in New York - een ADS-programma (American depository shares), waarbij elke ADS indirect één aandeel vertegenwoordigt - zou het in Mexico gaan om gewone aandelen. De ADS-aandelen stonden volgens het jaarverslag over 2012 van de Amerikaanse toezichthouder SEC voor 6 procent van de AB InBev-aandelen (96,1 miljoen aandelen). De notering in Mexico onderstreept nogmaals het belang van Grupo Modelo. Mexico werd een aparte, zevende zone bij de brouwer. Het is voor AB InBev de grootste winstmaker, na de Verenigde Staten en Brazilië. Twee Mexicanen komen na de volgende algemene vergadering van aandeelhouders in de raad van bestuur van AB InBev. Maria Asunción Aramburuzabala wordt de eerste vrouw in die raad.