Wereldwijd groeide het volume met 0,8 procent tot 91,8 miljoen hectoliter, met +0,7 procent verkochte eigen bieren en +2,5 procent groei bij de frisdranken. De omzet kwam uit op 8,3 miljard dollar (+1,9 procent).

De winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) -een belangrijke graadmeter voor analisten- steeg met 5,1 procent tot 3,08 miljard dollar. Dat lag nipt binnen de verwachtingen.

Op de belangrijkste markten zoals Brazilië (+15,9 procent bieren en +9 procent frisdrank) en China (+5,1 procent) kende de brouwer een stevige groei. In West-Europa daarentegen was er een daling van de volumes met 2,9 procent. AB InBev verwijst naar de strenge winter én naar de sociale acties in België. Dagenlang hielden de vakbonden de poorten van het bedrijf geblokkeerd uit protest tegen een aangekondigend herstructurering. Dit leidde tot bevoorradingsproblemen. In Duitsland daalde het verkochte volume met 5,2 procent.

AB InBev houdt zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar ongewijzigd.

Wereldwijd groeide het volume met 0,8 procent tot 91,8 miljoen hectoliter, met +0,7 procent verkochte eigen bieren en +2,5 procent groei bij de frisdranken. De omzet kwam uit op 8,3 miljard dollar (+1,9 procent). De winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) -een belangrijke graadmeter voor analisten- steeg met 5,1 procent tot 3,08 miljard dollar. Dat lag nipt binnen de verwachtingen. Op de belangrijkste markten zoals Brazilië (+15,9 procent bieren en +9 procent frisdrank) en China (+5,1 procent) kende de brouwer een stevige groei. In West-Europa daarentegen was er een daling van de volumes met 2,9 procent. AB InBev verwijst naar de strenge winter én naar de sociale acties in België. Dagenlang hielden de vakbonden de poorten van het bedrijf geblokkeerd uit protest tegen een aangekondigend herstructurering. Dit leidde tot bevoorradingsproblemen. In Duitsland daalde het verkochte volume met 5,2 procent. AB InBev houdt zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar ongewijzigd.