Volgens de Britse krant The Telegraph bekijkt de Belgisch-Braziliaanse brouwer, nu nog met hoofdzetel in België, hoe de grootste aandeelhouders van SAB Miller een zware belasting kunnen vermijden op toekomstige dividenden van het fusiebedrijf.

Altria, de Amerikaanse sigarettenfabrikant en SAB Millers grootste aandeelhouder, heeft zich ontpopt tot een cruciale speler in wat een van de grootste deals ooit zou kunnen worden.

Vorige week maakte AB InBev bekend dat het een bod overweegt op 's werelds tweede grootste brouwer. Die nieuwe groep zou een derde van het bier produceren dat wereldwijd verkocht wordt.

SAB Miller staat open voor de deal, maar vraagt eerder aandelen dan cash, om zo een zware vermogenswinstbelasting te vermijden.

Dankzij een verdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk haalt Altria miljoenen aan dividenden binnen, belastingsvrij nog wel.

Als de nieuwe groep in België zijn hoofdzetel zou hebben, wordt Altria onderworpen aan een zware belasting. Buitenlandse investeerders moeten in België immers belastingen betalen op dividenden, maar ook in hun thuisland moeten ze dat nog eens doen. (Belga/BO)

Volgens de Britse krant The Telegraph bekijkt de Belgisch-Braziliaanse brouwer, nu nog met hoofdzetel in België, hoe de grootste aandeelhouders van SAB Miller een zware belasting kunnen vermijden op toekomstige dividenden van het fusiebedrijf. Altria, de Amerikaanse sigarettenfabrikant en SAB Millers grootste aandeelhouder, heeft zich ontpopt tot een cruciale speler in wat een van de grootste deals ooit zou kunnen worden. Vorige week maakte AB InBev bekend dat het een bod overweegt op 's werelds tweede grootste brouwer. Die nieuwe groep zou een derde van het bier produceren dat wereldwijd verkocht wordt. SAB Miller staat open voor de deal, maar vraagt eerder aandelen dan cash, om zo een zware vermogenswinstbelasting te vermijden. Dankzij een verdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk haalt Altria miljoenen aan dividenden binnen, belastingsvrij nog wel. Als de nieuwe groep in België zijn hoofdzetel zou hebben, wordt Altria onderworpen aan een zware belasting. Buitenlandse investeerders moeten in België immers belastingen betalen op dividenden, maar ook in hun thuisland moeten ze dat nog eens doen. (Belga/BO)