AB InBev zou met de opbrengt de vele schulden willen terugdringen die er gekomen zijn na verschillende grote overnames. De operatie kan meer dan 5 miljard dollar opleveren, berekende Bloomberg.

De gesprekken bevinden zich in een vroeg stadium en het bedrijf kan ook beslissen de plannen niet door te zetten, klinkt het nog. Een woordvoerder van het bedrijf geeft in een statement geen commentaar op de concrete informatie. 'We kijken altijd uit naar gelegenheden om onze activiteiten te optimaliseren en voor groei op de lange termijn', klinkt het algemeen. Daarbij houdt de brouwer steeds rekening met 'de strikte financiële discipline van het bedrijf.'

Het aandeel AB InBev noteerde als gevolg van het gerucht vlot hoger, met meer dan 7 procent, wat overeenstemt met de sterkste stijging sinds 2015. Eerder vrijdag raakte bekend dat de brouwer 15,5 miljard dollar heeft opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarmee wil AB InBev een deel van de schulden herfinancieren die het heeft gemaakt om in 2016 SABMiller over te nemen.

AB InBev zou met de opbrengt de vele schulden willen terugdringen die er gekomen zijn na verschillende grote overnames. De operatie kan meer dan 5 miljard dollar opleveren, berekende Bloomberg. De gesprekken bevinden zich in een vroeg stadium en het bedrijf kan ook beslissen de plannen niet door te zetten, klinkt het nog. Een woordvoerder van het bedrijf geeft in een statement geen commentaar op de concrete informatie. 'We kijken altijd uit naar gelegenheden om onze activiteiten te optimaliseren en voor groei op de lange termijn', klinkt het algemeen. Daarbij houdt de brouwer steeds rekening met 'de strikte financiële discipline van het bedrijf.' Het aandeel AB InBev noteerde als gevolg van het gerucht vlot hoger, met meer dan 7 procent, wat overeenstemt met de sterkste stijging sinds 2015. Eerder vrijdag raakte bekend dat de brouwer 15,5 miljard dollar heeft opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarmee wil AB InBev een deel van de schulden herfinancieren die het heeft gemaakt om in 2016 SABMiller over te nemen.