"We willen nu groeien en actief aan de verdere consolidering van de sector deelnemen", zei Carlos Brito in de krant.

De nadruk ligt in de eerste plaats op organische groei, maar het bedrijf sluit niet uit dat het een van zijn rivalen zal binnenrijven.

Ook in Duitsland is zo'n overname niet uitgesloten, waar het bedrijf zijn marktaandeel "significant" wil uitbreiden. Geld voor overnames blijkt geen probleem. "Wanneer alles past, slaan we toe", verklaarde de topman.

AB InBev groeide na de consolidatie van Anheuser-Bush uit tot de grootste brouwer ter wereld. Donderdag 3 maart worden de jaarresultaten bekendgemaakt.

"We willen nu groeien en actief aan de verdere consolidering van de sector deelnemen", zei Carlos Brito in de krant. De nadruk ligt in de eerste plaats op organische groei, maar het bedrijf sluit niet uit dat het een van zijn rivalen zal binnenrijven. Ook in Duitsland is zo'n overname niet uitgesloten, waar het bedrijf zijn marktaandeel "significant" wil uitbreiden. Geld voor overnames blijkt geen probleem. "Wanneer alles past, slaan we toe", verklaarde de topman. AB InBev groeide na de consolidatie van Anheuser-Bush uit tot de grootste brouwer ter wereld. Donderdag 3 maart worden de jaarresultaten bekendgemaakt.