AB InBev moest normaal vandaag/woensdag duidelijk maken dat er een formeel bod zal komen of dat de fusieplannen opgeborgen worden. Die deadline kon in bepaalde gevallen verlengd worden, en dat is nu dus gebeurd. De deadline voor het bod ligt nu op 4 november om 17.00 uur Britse tijd (18.00 uur in België).

Boekhoudkundig onderzoek afgerond

Het boekhoudkundig onderzoek dat aan de overname voorafgaat, is ondertussen afgerond en AB InBev bevestigt ook de voorwaarden voor de overname zoals die eerder al bekendgemaakt waren. AB InBev wil 44 pond geven per SABMiller-aandeel.

Volgens de zakenkrant Financial Times is het uitstel geen teken aan de wand dat de deal wordt afgeblazen. Het is eerder een signaal dat dat de twee bierreuzen samenbrengen een tijdrovend juridisch proces is, klinkt het in de krant.

13 oktober gaf de raad van bestuur van SABMiller zijn fiat voor de miljardenovername. Carlos Brito heeft vier keer een bod moeten uitbrengen alvorens hij de bestuursleden over de streep kon trekken. AB InBev klopt daarvoor aan bij de grote beleggers om 55 miljard euro te lenen. Dat is de grootste obligatie-uitgifte ooit. (Belga/NS)

AB InBev moest normaal vandaag/woensdag duidelijk maken dat er een formeel bod zal komen of dat de fusieplannen opgeborgen worden. Die deadline kon in bepaalde gevallen verlengd worden, en dat is nu dus gebeurd. De deadline voor het bod ligt nu op 4 november om 17.00 uur Britse tijd (18.00 uur in België). Het boekhoudkundig onderzoek dat aan de overname voorafgaat, is ondertussen afgerond en AB InBev bevestigt ook de voorwaarden voor de overname zoals die eerder al bekendgemaakt waren. AB InBev wil 44 pond geven per SABMiller-aandeel. Volgens de zakenkrant Financial Times is het uitstel geen teken aan de wand dat de deal wordt afgeblazen. Het is eerder een signaal dat dat de twee bierreuzen samenbrengen een tijdrovend juridisch proces is, klinkt het in de krant. 13 oktober gaf de raad van bestuur van SABMiller zijn fiat voor de miljardenovername. Carlos Brito heeft vier keer een bod moeten uitbrengen alvorens hij de bestuursleden over de streep kon trekken. AB InBev klopt daarvoor aan bij de grote beleggers om 55 miljard euro te lenen. Dat is de grootste obligatie-uitgifte ooit. (Belga/NS)