De Belgisch-Braziliaanse brouwerijgroep AB InBev biedt Duitsland hulp aan in de strijd tegen de overstromingen. Het heeft in Leuven een nieuwe afvullijn in gebruik genomen voor de productie van nooddrinkwater in blik. Dat wil het ook leveren aan onze getroffen oosterburen.

"Wij hebben een krachtig distributieapparaat en kunnen snel drinkwater leveren. Dat is essentieel om te overleven", zei CEO Carlos Brito bij de voorstelling van de nieuwe lijn van AB InBev in Leuven. De onderneming produceert in een eerste fase een 'veiligheidsvoorraad' van 100.000 blikjes water.

De groep produceert drinkwater als steun voor projecten in milieuzorg en duurzaamheid. In Noord-Amerika levert ze al langer drinkwater in rampgebieden. Nu wordt het initiatief ook in West-Europa opgezet. Brito wil het project na een jaar evalueren. "Als er geen beroep op ons drinkwater wordt gedaan, zetten we het project stop."

"We hebben Duitsland gevraag of we drinkwater kunnen bedelen in de overstroomde gebieden", meldt woordvoerder Karen Couck. Voor alle duidelijkheid: het drinkwater is gratis en heeft geen commerciële oogmerken. AB InBev blijft in eerste instantie een brouwer.

De Belgisch-Braziliaanse brouwerijgroep AB InBev biedt Duitsland hulp aan in de strijd tegen de overstromingen. Het heeft in Leuven een nieuwe afvullijn in gebruik genomen voor de productie van nooddrinkwater in blik. Dat wil het ook leveren aan onze getroffen oosterburen."Wij hebben een krachtig distributieapparaat en kunnen snel drinkwater leveren. Dat is essentieel om te overleven", zei CEO Carlos Brito bij de voorstelling van de nieuwe lijn van AB InBev in Leuven. De onderneming produceert in een eerste fase een 'veiligheidsvoorraad' van 100.000 blikjes water. De groep produceert drinkwater als steun voor projecten in milieuzorg en duurzaamheid. In Noord-Amerika levert ze al langer drinkwater in rampgebieden. Nu wordt het initiatief ook in West-Europa opgezet. Brito wil het project na een jaar evalueren. "Als er geen beroep op ons drinkwater wordt gedaan, zetten we het project stop.""We hebben Duitsland gevraag of we drinkwater kunnen bedelen in de overstroomde gebieden", meldt woordvoerder Karen Couck. Voor alle duidelijkheid: het drinkwater is gratis en heeft geen commerciële oogmerken. AB InBev blijft in eerste instantie een brouwer.