De nieuwe structuur is goed voor zo'n 70 banen, aldus het bedrijf donderdag in een persbericht. Een deel van de jobs zal worden ingevuld door interne verschuivingen, de rest gebeurt via nieuwe aanwervingen, zo luidt het.

Door de strategische aankopen zoals blikjes, flessen, mout of hop te centraliseren op één plaats, in plaats van op zone-niveau, gelooft de groep dat ze zal kunnen genieten van schaalvoordelen. Daarnaast zijn er nog de synergieën met het hoofdkantoor.

De operatie zal geleidelijk gebeuren, te beginnen met blikjes in de tweede helft van dit jaar. Bijkomende aankoopcategorieën zullen in de loop van 2011 en 2012 worden ondergebracht in de GPO.

De nieuwe structuur is goed voor zo'n 70 banen, aldus het bedrijf donderdag in een persbericht. Een deel van de jobs zal worden ingevuld door interne verschuivingen, de rest gebeurt via nieuwe aanwervingen, zo luidt het. Door de strategische aankopen zoals blikjes, flessen, mout of hop te centraliseren op één plaats, in plaats van op zone-niveau, gelooft de groep dat ze zal kunnen genieten van schaalvoordelen. Daarnaast zijn er nog de synergieën met het hoofdkantoor. De operatie zal geleidelijk gebeuren, te beginnen met blikjes in de tweede helft van dit jaar. Bijkomende aankoopcategorieën zullen in de loop van 2011 en 2012 worden ondergebracht in de GPO.