AB InBev en het investeringsfonds CVC Capital Partners zijn verwikkeld in een rechtszaak in Engeland.

De zaak draait om de verkoop van de Midden-Europese activiteiten van de wereldbrouwer. Die werden half oktober 2009 aan CVC Capital Partners verkocht voor 2,23 miljard dollar, waarvan 2,07 miljard dollar voor AB InBev. Maar de brouwer maakte aanspraak op een bijkomende betaling, tot maximaal 800 miljoen dollar, bij een eventuele meerwaarde indien CVC Capital Partners die activiteit opnieuw zou verkopen.

Dat gebeurde half juni vorig jaar. De Noord-Amerikaanse brouwer MolsonCoors kocht de activiteiten in Midden-Europa voor 3,4 miljard dollar. Maar volgens CVC Capital Partners heeft AB InBev geen recht op een deel van de winst, en het investeringsfonds startte daarom een rechtszaak. Een Britse rechter moet dat nu uitzoeken.

AB InBev en het investeringsfonds CVC Capital Partners zijn verwikkeld in een rechtszaak in Engeland.De zaak draait om de verkoop van de Midden-Europese activiteiten van de wereldbrouwer. Die werden half oktober 2009 aan CVC Capital Partners verkocht voor 2,23 miljard dollar, waarvan 2,07 miljard dollar voor AB InBev. Maar de brouwer maakte aanspraak op een bijkomende betaling, tot maximaal 800 miljoen dollar, bij een eventuele meerwaarde indien CVC Capital Partners die activiteit opnieuw zou verkopen. Dat gebeurde half juni vorig jaar. De Noord-Amerikaanse brouwer MolsonCoors kocht de activiteiten in Midden-Europa voor 3,4 miljard dollar. Maar volgens CVC Capital Partners heeft AB InBev geen recht op een deel van de winst, en het investeringsfonds startte daarom een rechtszaak. Een Britse rechter moet dat nu uitzoeken.