Bierbrouwer AB InBev is in het vierde kwartaal van 2015 grotendeels onder de verwachtingen gebleven. Dat blijkt donderdag bij de publicatie van de jaarcijfers. Ook toont het rapport dat in België in 2015 minder gedronken werd van AB InBev's eigen bieren, althans vergeleken met 2014, toen het WK voetbal werd gespeeld.

De genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) steeg in het vierde kwartaal van 2015 met 6,6 procent tot 4,3 miljard dollar. De consensus van de analisten geraadpleegd door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg voorspelde een groei van 9,2 procent tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet bedroeg 10,7 miljard, terwijl de analisten 11,1 miljard hadden voorspeld. Enkel de genormaliseerde winst per aandeel was beter dan verwacht: analisten hadden gerekend op 1,41 dollar per aandeel, AB InBev maakt er 1,56 dollar per aandeel van.

Wereldwijde achteruitgang

De totale volumes gingen in het vierde kwartaal wereldwijd licht achteruit, met 0,7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, om uit te komen op 111,4 miljoen hectoliter. De grootste daling, met 2,9 procent tot 27,3 miljoen hectoliter, gebeurde in de Verenigde Staten. In Europa nam het totale volume met 2,9 procent toe tot 10,3 miljoen hectoliter. Het volume eigen bieren in België daalde in heel 2015 met een laag, eencijferig getal, klinkt het nog, vanwege een moeilijke vergelijking vanwege het WK voetbal in 2014.

De brouwersgroep uit Leuven zegt in zijn rapport nog dat het de overname van SABMiller, waarmee het wil uitbreiden in groeimarkten als Afrika, nog steeds verwacht af te ronden in het tweede halfjaar. Aandeelhouders kunnen rekenen op een slotdividend van 2 euro per aandeel.

Over het hele jaar komt de omzet uit op 43,6 miljard dollar, de genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) op 16.839 miljard euro en de genormaliseerde winst per aandeel op 5,2 euro. Het totale volume daalt 0,6 procent tot 457,3 miljard hectoliter. (Belga/NS)

Bierbrouwer AB InBev is in het vierde kwartaal van 2015 grotendeels onder de verwachtingen gebleven. Dat blijkt donderdag bij de publicatie van de jaarcijfers. Ook toont het rapport dat in België in 2015 minder gedronken werd van AB InBev's eigen bieren, althans vergeleken met 2014, toen het WK voetbal werd gespeeld. De genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) steeg in het vierde kwartaal van 2015 met 6,6 procent tot 4,3 miljard dollar. De consensus van de analisten geraadpleegd door het financiële nieuwsagentschap Bloomberg voorspelde een groei van 9,2 procent tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet bedroeg 10,7 miljard, terwijl de analisten 11,1 miljard hadden voorspeld. Enkel de genormaliseerde winst per aandeel was beter dan verwacht: analisten hadden gerekend op 1,41 dollar per aandeel, AB InBev maakt er 1,56 dollar per aandeel van.De totale volumes gingen in het vierde kwartaal wereldwijd licht achteruit, met 0,7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, om uit te komen op 111,4 miljoen hectoliter. De grootste daling, met 2,9 procent tot 27,3 miljoen hectoliter, gebeurde in de Verenigde Staten. In Europa nam het totale volume met 2,9 procent toe tot 10,3 miljoen hectoliter. Het volume eigen bieren in België daalde in heel 2015 met een laag, eencijferig getal, klinkt het nog, vanwege een moeilijke vergelijking vanwege het WK voetbal in 2014. De brouwersgroep uit Leuven zegt in zijn rapport nog dat het de overname van SABMiller, waarmee het wil uitbreiden in groeimarkten als Afrika, nog steeds verwacht af te ronden in het tweede halfjaar. Aandeelhouders kunnen rekenen op een slotdividend van 2 euro per aandeel. Over het hele jaar komt de omzet uit op 43,6 miljard dollar, de genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) op 16.839 miljard euro en de genormaliseerde winst per aandeel op 5,2 euro. Het totale volume daalt 0,6 procent tot 457,3 miljard hectoliter. (Belga/NS)