AB InBev en Anadolu Efe - de grootste brouwer in Turkije - hebben een niet-bindende overeenkomst gesloten over de combinatie van hun activiteiten in Rusland en Oekraïne. AB InBev bezit, in het kader van de overname van SAB Miller, een belang van 24 procent in de Turkse brouwer.

De combinatie moet de concurrentiepositie van de merken van AB InBev en Anadolu Efes in Rusland en Oekraïne versterken. Beide bedrijven willen er een leidende rol spelen, klinkt het. Na afronding van de transactie zouden de gecombineerde activiteiten volledig in de boeken van Anadolu Efes worden geconsolideerd. Het gecombineerde bedrijf zou AB InBev-Efes gedoopt worden, met aan het hoofd de huidige topman van AB InBev in Rusland en Oekraïne, Dmitry Shpakov.

AB InBev en Anadolu Efe - de grootste brouwer in Turkije - hebben een niet-bindende overeenkomst gesloten over de combinatie van hun activiteiten in Rusland en Oekraïne. AB InBev bezit, in het kader van de overname van SAB Miller, een belang van 24 procent in de Turkse brouwer. De combinatie moet de concurrentiepositie van de merken van AB InBev en Anadolu Efes in Rusland en Oekraïne versterken. Beide bedrijven willen er een leidende rol spelen, klinkt het. Na afronding van de transactie zouden de gecombineerde activiteiten volledig in de boeken van Anadolu Efes worden geconsolideerd. Het gecombineerde bedrijf zou AB InBev-Efes gedoopt worden, met aan het hoofd de huidige topman van AB InBev in Rusland en Oekraïne, Dmitry Shpakov.