AB InBev legt nu alle focus op de integratie van de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo, met het merk Corona Extra. Dat was het belangrijkste nieuws op een makke algemene aandeelhoudersvergadering.

Maar de aanwezigen stelden nauwelijks vragen. Volgens CEO Carlos Brito ligt de focus vandaag op de integratie van Grupo Modelo. De overname zou in juni moeten zijn afgerond. Voor het merk Corona Extra ziet hijeen mooie internationale groei. Hij verwees naar het Amerikaanse Budweiser, waarvan nu al 51 procent van alle productie in andere landen verkocht wordt. Budweiser betekende vorig jaar 11 procent van het totale biervolume van de groep (39 miljoen hectoliter).

Voor de internationale verdeling van Corona zal AB InBev vaak moeten samenwerken met lokale importeurs of met concurrerende brouwers. "We zullen het land per land bekijken. Als we het zelf beter kunnen, zullen we het merk zelf verkopen in een land".

Ook in China ziet de CEO nog groei mogelijk. "De toekomst in China ziet er mooi uit. Er wordt veel overgenomen in die markt, en wij doen daaraan mee".

Nog in Azië bouwt AB InBev een nieuwe brouwerij in Vietnam, eveneens een groeimarkt. De nieuwe brouwerij, die onder meer Budweiser produceren, laat vanaf eind 2014 bier vloeien. De productiecapaciteit is niet bekend.

Voorts bleef de CEO traditiegetrouw opvallend vaag over de nieuwe groeiplannen. "99,9 procent van de focus ligt op de organische groei. Maar we kijken altijd naar een opportuniteit." Het is een mantra dat Carlos Brito de voorbije jaren herhaalde, ook vóór de overnames van Anheuser-Busch of Grupo Modelo.

Stalinistische score

Het mandaat van de voorzitter van de raad van bestuur, Kees Storm, werd met een jaar verlengd. De Nederlander was zichtbaar vergenoegd met de stalinistische score van 99,41 procent. "Dat is het hoogste percentage dat ik ooit kreeg." De voorzitter wordt op 12 juni 71 jaar, en zou daarmee de leeftijdsgrens voor een bestuurder bij AB InBev overschrijden. Er wordt een uitzondering gemaakt voor Storm, gezien zijn cruciale bijdrage aan de ontwikkeling van de onderneming.

AB InBev legt nu alle focus op de integratie van de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo, met het merk Corona Extra. Dat was het belangrijkste nieuws op een makke algemene aandeelhoudersvergadering.Maar de aanwezigen stelden nauwelijks vragen. Volgens CEO Carlos Brito ligt de focus vandaag op de integratie van Grupo Modelo. De overname zou in juni moeten zijn afgerond. Voor het merk Corona Extra ziet hijeen mooie internationale groei. Hij verwees naar het Amerikaanse Budweiser, waarvan nu al 51 procent van alle productie in andere landen verkocht wordt. Budweiser betekende vorig jaar 11 procent van het totale biervolume van de groep (39 miljoen hectoliter). Voor de internationale verdeling van Corona zal AB InBev vaak moeten samenwerken met lokale importeurs of met concurrerende brouwers. "We zullen het land per land bekijken. Als we het zelf beter kunnen, zullen we het merk zelf verkopen in een land".Ook in China ziet de CEO nog groei mogelijk. "De toekomst in China ziet er mooi uit. Er wordt veel overgenomen in die markt, en wij doen daaraan mee".Nog in Azië bouwt AB InBev een nieuwe brouwerij in Vietnam, eveneens een groeimarkt. De nieuwe brouwerij, die onder meer Budweiser produceren, laat vanaf eind 2014 bier vloeien. De productiecapaciteit is niet bekend.Voorts bleef de CEO traditiegetrouw opvallend vaag over de nieuwe groeiplannen. "99,9 procent van de focus ligt op de organische groei. Maar we kijken altijd naar een opportuniteit." Het is een mantra dat Carlos Brito de voorbije jaren herhaalde, ook vóór de overnames van Anheuser-Busch of Grupo Modelo.Stalinistische scoreHet mandaat van de voorzitter van de raad van bestuur, Kees Storm, werd met een jaar verlengd. De Nederlander was zichtbaar vergenoegd met de stalinistische score van 99,41 procent. "Dat is het hoogste percentage dat ik ooit kreeg." De voorzitter wordt op 12 juni 71 jaar, en zou daarmee de leeftijdsgrens voor een bestuurder bij AB InBev overschrijden. Er wordt een uitzondering gemaakt voor Storm, gezien zijn cruciale bijdrage aan de ontwikkeling van de onderneming.