Volgens de vakbonden wil de directie tijdens de vergadering van 25 februari in aanwezigheid van een directielid van de zone West-Europa spreken over de moeilijkheden die de brouwerij ondervindt, en het industrieel plan om daaraan het hoofd te bieden.

De komende vergadering wordt het eerste contact op nationaal niveau tussen directie en vakbonden, sinds de directie een drietal weken geleden haar herstructureringsplan introk. Dat oorspronkelijke herstructureringsplan hield in dat in ons land netto 263 jobs moesten sneuvelen.

De directie trok het herstructureringsplan in na een twee weken durende blokkade van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden.

Tijdens een Europese ondernemingsraad op dinsdag 2 februari in Barcelona verwierpen alle aanwezige vakbonden het herstructureringplan voor West-Europa, waarbij in totaal 800 banen moeten sneuvelen.

Terwijl Leuvens ABVV-afgevaardigde Carlo Rombauts erop wijst "dat er al een veldslag gewonnen is, maar nog geen oorlog", stelt ACV-hoofdafgevaardigde Alex Van Cauwenberg van de Leuvense brouwerij maandag in aanloop van de vergadering "dat de vakbonden zeker niet zullen gaan praten over ontslagen".

Volgens de vakbonden wil de directie tijdens de vergadering van 25 februari in aanwezigheid van een directielid van de zone West-Europa spreken over de moeilijkheden die de brouwerij ondervindt, en het industrieel plan om daaraan het hoofd te bieden. De komende vergadering wordt het eerste contact op nationaal niveau tussen directie en vakbonden, sinds de directie een drietal weken geleden haar herstructureringsplan introk. Dat oorspronkelijke herstructureringsplan hield in dat in ons land netto 263 jobs moesten sneuvelen. De directie trok het herstructureringsplan in na een twee weken durende blokkade van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden. Tijdens een Europese ondernemingsraad op dinsdag 2 februari in Barcelona verwierpen alle aanwezige vakbonden het herstructureringplan voor West-Europa, waarbij in totaal 800 banen moeten sneuvelen. Terwijl Leuvens ABVV-afgevaardigde Carlo Rombauts erop wijst "dat er al een veldslag gewonnen is, maar nog geen oorlog", stelt ACV-hoofdafgevaardigde Alex Van Cauwenberg van de Leuvense brouwerij maandag in aanloop van de vergadering "dat de vakbonden zeker niet zullen gaan praten over ontslagen".