AB InBev is momenteel in gesprek met het Amerikaanse ministerie van Justitie naar aanleiding van de geplande overname van de Mexicaanse sectorgenoot Grupo Modelo. Dat melden drie bronnen dicht bij het dossier aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.

De focus van de mededingingsgesprekken zou niet liggen op de verkoop van activa. Mits enkele toegevingen zou de Belgo-Braziliaanse brouwer de overname kunnen afronden.

De biergigant heeft al de helft in handen van Modelo, dat het populaire bier Corona brouwt. In juni bereikte AB InBev een akkoord om de resterende helft over te nemen, waarvoor het naar eigen schatting 20,1 miljard dollar (nu ongeveer 15,1 miljard euro) zal neertellen.

Volgens de bronnen van Bloomberg gaan de gesprekken met het ministerie van justitie over langetermijnakkoorden die te maken hebben met levering en prijs tussen AB InBev en Grown Imports. Die laatste is de importeur van de bieren van Modelo in de VS. De gesprekken zouden volgens twee van de drie bronnen niet focussen op de desinvestering van productie-activa.

Crown is de joint venture tussen Grupo Modelo en Constellation Brand. In een verwante deal zou Constellation het belang van de Mexicaanse brouwer in Crown voor 1,85 miljard dollar overnemen. Volgens de bronnen zouden gesprekken vlot verlopen en gaat het onderzoek van de mededingingsonderzoekers de laatste fase in.

Een beslissing wordt de komende drie, vier weken niet verwacht. Het ministerie van Justitie noch woordvoerders van de drie betrokken bedrijven waren bereid tot commentaar op het bericht van Bloomberg. (Bloomberg/Belga/BO)

AB InBev is momenteel in gesprek met het Amerikaanse ministerie van Justitie naar aanleiding van de geplande overname van de Mexicaanse sectorgenoot Grupo Modelo. Dat melden drie bronnen dicht bij het dossier aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.De focus van de mededingingsgesprekken zou niet liggen op de verkoop van activa. Mits enkele toegevingen zou de Belgo-Braziliaanse brouwer de overname kunnen afronden. De biergigant heeft al de helft in handen van Modelo, dat het populaire bier Corona brouwt. In juni bereikte AB InBev een akkoord om de resterende helft over te nemen, waarvoor het naar eigen schatting 20,1 miljard dollar (nu ongeveer 15,1 miljard euro) zal neertellen. Volgens de bronnen van Bloomberg gaan de gesprekken met het ministerie van justitie over langetermijnakkoorden die te maken hebben met levering en prijs tussen AB InBev en Grown Imports. Die laatste is de importeur van de bieren van Modelo in de VS. De gesprekken zouden volgens twee van de drie bronnen niet focussen op de desinvestering van productie-activa. Crown is de joint venture tussen Grupo Modelo en Constellation Brand. In een verwante deal zou Constellation het belang van de Mexicaanse brouwer in Crown voor 1,85 miljard dollar overnemen. Volgens de bronnen zouden gesprekken vlot verlopen en gaat het onderzoek van de mededingingsonderzoekers de laatste fase in.Een beslissing wordt de komende drie, vier weken niet verwacht. Het ministerie van Justitie noch woordvoerders van de drie betrokken bedrijven waren bereid tot commentaar op het bericht van Bloomberg. (Bloomberg/Belga/BO)