Aan de ontwikkeling van het vernieuwende brouwprocedé werd twee jaar gewerkt. De bierproducent heeft daarom meteen een patent genomen op het procedé.

Het nieuwe product heet Jupiler Force. Het is bier noch energiedrank en wordt volgens de brouwer natuurlijk gebrouwen op basis van water, gemoute gerst, hop, maïs en gist.

"Wat het brouwproces innoverend maakt, is dat de fermentatie gestopt wordt vooraleer zich alcohol vormt. Er moet dus geen alcohol onttrokken worden aan de drank, zoals vaak wel het geval is bij alcoholvrije bieren. Voorts wordt er gespeeld met temperatuur, de soort gist, druk en tegendruk, en een citrustoets achteraf", verduidelijkt Charles Nouwen, Master Brewer bij AB InBev.

Het brouwen gebeurt in de brouwerij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw. AB InBEv mikt met het nieuwe product op mannen van boven de 30. Studies zouden hebben aangetoond dat mannen van die leeftijdscategorie overdag op zoek zijn naar een verfrissende en alcoholloze drank als alternatief voor zoete frisdrank.

Jupiler Force wordt in België en Nederland verkocht via supermarkten en horeca, en zou iets goedkoper zijn dan de bekende Jupiler-pils.

Aan de ontwikkeling van het vernieuwende brouwprocedé werd twee jaar gewerkt. De bierproducent heeft daarom meteen een patent genomen op het procedé. Het nieuwe product heet Jupiler Force. Het is bier noch energiedrank en wordt volgens de brouwer natuurlijk gebrouwen op basis van water, gemoute gerst, hop, maïs en gist."Wat het brouwproces innoverend maakt, is dat de fermentatie gestopt wordt vooraleer zich alcohol vormt. Er moet dus geen alcohol onttrokken worden aan de drank, zoals vaak wel het geval is bij alcoholvrije bieren. Voorts wordt er gespeeld met temperatuur, de soort gist, druk en tegendruk, en een citrustoets achteraf", verduidelijkt Charles Nouwen, Master Brewer bij AB InBev.Het brouwen gebeurt in de brouwerij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw. AB InBEv mikt met het nieuwe product op mannen van boven de 30. Studies zouden hebben aangetoond dat mannen van die leeftijdscategorie overdag op zoek zijn naar een verfrissende en alcoholloze drank als alternatief voor zoete frisdrank.Jupiler Force wordt in België en Nederland verkocht via supermarkten en horeca, en zou iets goedkoper zijn dan de bekende Jupiler-pils.