De Belgische biermarkt mag dan al jaren slabakken, de export doet de brouwerij van Leuven groeien. De maximale capaciteit bedraagt 6 miljoen liter. In Leuven wordt vooral Stella Artois, Jupiler en Leffe gebrouwen. Daarvan wordt circa 70 procent geëxporteerd, naar Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, en Italië.

Die export groeide de voorbije jaren, vooral dan Stella Artois naar de Verenigde Staten. Daarom bouwt de grootste brouwer ter wereld nu een zevende productielijn in Leuven. Het gaat om een toch wel substantiële uitbreiding van 800.000 hectoliter. De lijn zou vooral gebruikt worden voor Stella Artois, maar kan ook andere bieren aan.

De nieuwe lijn geeft werk aan 21 mensen in een drieploegenstelsel. In het voorjaar van 2015 moet ze operationeel zijn.

Plannen uit 2012 voorzien zelfs een uitbreiding van de productiecapaciteit tot 8 miljoen hectoliter, met ook een extra - vierde - brouwzaal.

Cubanisto

De brouwer ontvouwt ook nieuwigheden op de Belgische biermarkt. Weldra wordt op grotere schaal Cubanisto gelanceerd, een bier met een rum-smaak en 5,9 procent alcoholgehalte. Het hippe merk werd al in Frankrijk en Engeland op de markt gebracht, en is een concurrent voor Desperados. Dat bier met tequilasmaak is een Franse innovatie van de rivaal Heineken, en slaat sterk aan bij uitgaande jongeren, ook in België. "Cubanisto wil vooral op trendsetters in de partyscene mikken", zegt AB InBev woordvoerder Cybelle-Royce Buyck.

De Belgische biermarkt mag dan al jaren slabakken, de export doet de brouwerij van Leuven groeien. De maximale capaciteit bedraagt 6 miljoen liter. In Leuven wordt vooral Stella Artois, Jupiler en Leffe gebrouwen. Daarvan wordt circa 70 procent geëxporteerd, naar Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, en Italië.Die export groeide de voorbije jaren, vooral dan Stella Artois naar de Verenigde Staten. Daarom bouwt de grootste brouwer ter wereld nu een zevende productielijn in Leuven. Het gaat om een toch wel substantiële uitbreiding van 800.000 hectoliter. De lijn zou vooral gebruikt worden voor Stella Artois, maar kan ook andere bieren aan.De nieuwe lijn geeft werk aan 21 mensen in een drieploegenstelsel. In het voorjaar van 2015 moet ze operationeel zijn. Plannen uit 2012 voorzien zelfs een uitbreiding van de productiecapaciteit tot 8 miljoen hectoliter, met ook een extra - vierde - brouwzaal.De brouwer ontvouwt ook nieuwigheden op de Belgische biermarkt. Weldra wordt op grotere schaal Cubanisto gelanceerd, een bier met een rum-smaak en 5,9 procent alcoholgehalte. Het hippe merk werd al in Frankrijk en Engeland op de markt gebracht, en is een concurrent voor Desperados. Dat bier met tequilasmaak is een Franse innovatie van de rivaal Heineken, en slaat sterk aan bij uitgaande jongeren, ook in België. "Cubanisto wil vooral op trendsetters in de partyscene mikken", zegt AB InBev woordvoerder Cybelle-Royce Buyck.