De wereldbrouwer staat bekend voor de grootscheepse uitbetaling in aandelen(opties) aan het management, in functie van het halen van resultaten.

Eind juni lagen er zo 21 miljoen aandelen voor het management gereed, die tegen een bepaalde prijs worden toegekend. Maar AB InBev sloot in 2010 ook een indekkingscontract tegen de eventuele koersstijging van die aandelen, na de datum van toekenning.

Vereenvoudigd komt het erop neer dat de prijs via de indekking dezelfde blijft als die op de datum van toekenning. Het resulteerde eind juni in een boekhoudkundige winst voor de onderneming van 390 miljoen dollar.

AB InBev dekt zich daarnaast ook in tegen onder meer schommelingen van valuta, grondstofprijzen en rentevoeten. (W.R.)

De wereldbrouwer staat bekend voor de grootscheepse uitbetaling in aandelen(opties) aan het management, in functie van het halen van resultaten. Eind juni lagen er zo 21 miljoen aandelen voor het management gereed, die tegen een bepaalde prijs worden toegekend. Maar AB InBev sloot in 2010 ook een indekkingscontract tegen de eventuele koersstijging van die aandelen, na de datum van toekenning.Vereenvoudigd komt het erop neer dat de prijs via de indekking dezelfde blijft als die op de datum van toekenning. Het resulteerde eind juni in een boekhoudkundige winst voor de onderneming van 390 miljoen dollar. AB InBev dekt zich daarnaast ook in tegen onder meer schommelingen van valuta, grondstofprijzen en rentevoeten. (W.R.)