In totaal deden 963.000 werkloze mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet in de Verenigde Staten. Dat is het laagste aantal sinds maart.

Een week eerder deden nog een kleine 1,2 miljoen mensen een beroep op een uitkering. Dat aantal werd nu met 5.000 naar boven bijgesteld. Voor deze week gingen economen gemiddeld uit van 1,1 miljoen aanvragen.

Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk, hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds honderdduizenden aanvragen bijkomen, komt door grote herstructureringen die bedrijven aankondigen.

In totaal deden 963.000 werkloze mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet in de Verenigde Staten. Dat is het laagste aantal sinds maart. Een week eerder deden nog een kleine 1,2 miljoen mensen een beroep op een uitkering. Dat aantal werd nu met 5.000 naar boven bijgesteld. Voor deze week gingen economen gemiddeld uit van 1,1 miljoen aanvragen. Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk, hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds honderdduizenden aanvragen bijkomen, komt door grote herstructureringen die bedrijven aankondigen.