Dankzij een wetswijziging van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) die in het Staatsblad verscheen, krijgen aandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven vanaf 1 januari volgend jaar meer rechten. Dat meldt de krant De Tijd.

Het belangrijkste punt is dat de drempel wordt verlaagd om onderwerpen op de agenda van de algemene vergadering te krijgen. Wanneer een of meer aandeelhouders 3 procent of meer van het kapitaal bezitten, zullen ze dat kunnen doen. Nu staat de drempel op 20 procent.

Specialisten vennootschapsrecht relativeren die drempelverlaging want aandeelhouders hebben al langer een vrij onbeperkt recht om vragen te stellen.

Voorts zullen aandeelhouders via internet ook in real time de vergaderingen kunnen volgen en hun stemmingsrecht zo vanop afstand kunnen doen gelden. (Belga/TE)

Dankzij een wetswijziging van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) die in het Staatsblad verscheen, krijgen aandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven vanaf 1 januari volgend jaar meer rechten. Dat meldt de krant De Tijd. Het belangrijkste punt is dat de drempel wordt verlaagd om onderwerpen op de agenda van de algemene vergadering te krijgen. Wanneer een of meer aandeelhouders 3 procent of meer van het kapitaal bezitten, zullen ze dat kunnen doen. Nu staat de drempel op 20 procent. Specialisten vennootschapsrecht relativeren die drempelverlaging want aandeelhouders hebben al langer een vrij onbeperkt recht om vragen te stellen. Voorts zullen aandeelhouders via internet ook in real time de vergaderingen kunnen volgen en hun stemmingsrecht zo vanop afstand kunnen doen gelden. (Belga/TE)