Tijdens de aandeelhouders van de Holding was 77 procent van het kapitaal vertegenwoordigd, waarvan 85 procent instemde met de de vereffening. Als gevolg daarvan werden de leden van de raad van bestuur ontslagen en werden er vereffenaars benoemd: KPMG en het advocatenbureau Quinz.

De gemeente Schaarbeek, de op twee na grootste aandeelhouder van de Gemeentelijke Holding, stemde tegen. Advocaat Olivier Bonhivers sloot na afloop van de vergadering niet uit dat er toch nog gerechtelijke stappen zullen worden gezet. Dat zou dan pas over enkele weken na een grondige studie van het dossier gebeuren.

Gedelegeerd bestuurder Carlos Bourgeois van de Gemeentelijke Holding herhaalde dat het bestuur "geen fouten heeft gemaakt die aanleiding kunnen geven tot een rechtszaak". Hij beloofde in dat verband dat, als er een klacht zou worden neergelegd, de bestuurders niet zullen aarzelen om terug te slaan. Daarbij verwees hij naar de tussenkomst van de Ninoofse schepen, die het had over een 'tergend en roekeloos geding'.

Eind oktober besliste de Gemeentelijke Holding om de vereffening aan te vragen na de ontmanteling van Dexia, waarvan de Holding een van de grootste aandeelhouders was. Het Dexia-debacle zadelde de Holding op met een verlies van 2,25 miljard euro, het eigen vermogen stond ruim 1 miljard negatief. De raad van bestuur stelde daarop aan de aandeelhouders voor om te kiezen voor vrijwillige vereffening, want dat zou meer geld opbrengen dan een gedwongen faillissement. (Belga/BO)

Tijdens de aandeelhouders van de Holding was 77 procent van het kapitaal vertegenwoordigd, waarvan 85 procent instemde met de de vereffening. Als gevolg daarvan werden de leden van de raad van bestuur ontslagen en werden er vereffenaars benoemd: KPMG en het advocatenbureau Quinz. De gemeente Schaarbeek, de op twee na grootste aandeelhouder van de Gemeentelijke Holding, stemde tegen. Advocaat Olivier Bonhivers sloot na afloop van de vergadering niet uit dat er toch nog gerechtelijke stappen zullen worden gezet. Dat zou dan pas over enkele weken na een grondige studie van het dossier gebeuren. Gedelegeerd bestuurder Carlos Bourgeois van de Gemeentelijke Holding herhaalde dat het bestuur "geen fouten heeft gemaakt die aanleiding kunnen geven tot een rechtszaak". Hij beloofde in dat verband dat, als er een klacht zou worden neergelegd, de bestuurders niet zullen aarzelen om terug te slaan. Daarbij verwees hij naar de tussenkomst van de Ninoofse schepen, die het had over een 'tergend en roekeloos geding'. Eind oktober besliste de Gemeentelijke Holding om de vereffening aan te vragen na de ontmanteling van Dexia, waarvan de Holding een van de grootste aandeelhouders was. Het Dexia-debacle zadelde de Holding op met een verlies van 2,25 miljard euro, het eigen vermogen stond ruim 1 miljard negatief. De raad van bestuur stelde daarop aan de aandeelhouders voor om te kiezen voor vrijwillige vereffening, want dat zou meer geld opbrengen dan een gedwongen faillissement. (Belga/BO)