ThromboGenics werkte samen met het Zweedse BioInvent aan het middel TB-402. Het middel bleek ongeveer even goed te presteren tegen veneuze trombo-embolie als dat van concurrent Bayer, maar de kans op bloedingen was groter. Daarom stoppen beide bedrijven nu met de ontwikkeling ervan.

ThromboGenics-CEO Patrik De Haes geeft in een persbericht toe dat het resultaat 'ontgoochelend' was.

Beleggers sturen het aandeel ThromboGenics op Euronext Brussel dinsdagmiddag 19 procent lager. Tegen de slotbel herstelt het aandeel licht tot -10 procent op 19,50 euro.

Het aandeel BioInvent op de beurs van Stockholm kreeg dinsdagmorgen nog een rakere klap met een verlies van 50 procent. (Belga/BO)

ThromboGenics werkte samen met het Zweedse BioInvent aan het middel TB-402. Het middel bleek ongeveer even goed te presteren tegen veneuze trombo-embolie als dat van concurrent Bayer, maar de kans op bloedingen was groter. Daarom stoppen beide bedrijven nu met de ontwikkeling ervan. ThromboGenics-CEO Patrik De Haes geeft in een persbericht toe dat het resultaat 'ontgoochelend' was. Beleggers sturen het aandeel ThromboGenics op Euronext Brussel dinsdagmiddag 19 procent lager. Tegen de slotbel herstelt het aandeel licht tot -10 procent op 19,50 euro.Het aandeel BioInvent op de beurs van Stockholm kreeg dinsdagmorgen nog een rakere klap met een verlies van 50 procent. (Belga/BO)