In eerste instantie worden 19,7 miljoen aandelen aangeboden om het kapitaal van het bedrijf te verhogen met 325 miljoen euro. In een tweede fase worden maximaal 7 miljoen bestaande aandelen op de markt gebracht. Afhankelijk van de vraag kan het totaal aangeboden eigen aandelen nog opgetrokken worden met maximaal 15 procent. Als er voldoende vraag is bij particuliere beleggers, moet minimum 10 procent van de aangeboden aandelen aan particulieren worden toegewezen.

Schuldgraad terugdringen

Als we het midden van de prijsvork nemen als uitgangspunt en een volledige uitoefening van de verhogingsoptie en de overtoewijzingsoptie, dan zal deze beursgang tussen 583 en 620 miljoen euro opleveren. Het percentage aandelen in vrije omloop komt tussen 45,9 en 50,7 procent. Ontex verwacht 35 tot 40 procent van de jaarwinst als dividend uit te keren.

Ontex wil met het opgehaalde kapitaal zijn schuldgraad terugdringen. Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de schuld 862,1 miljoen euro. Als er voldoende middelen worden opgehaald, zullen de uitstaande schulden verlaagd worden met 280 miljoen euro.

Bevolkingsgroei en vergrijzing

Ontex - met hoofdzetel in Aalst - profileert zich als een leidende producent van hygiënische producten (luiers, incontinentiemateriaal en producten voor dameshygiëne) van retailer- en eigen merken. Het bedrijf beschikt over vijftien productie-eenheden (waarvan twee in België) en verkoopt zijn producten in meer dan honderd landen. In 2013 realiseerde de groep met gemiddeld 4981 voltijdse equivalenten een omzet van bijna 1,5 miljard euro.

De jongste tien jaar kende Ontex een gemiddelde jaarlijkse groei van 7,2 procent (inclusief overnames). De gemiddelde organische omzetgroei was circa 4,7 procent. De verdere groei moet onder meer komen van de bevolkingsgroei in nieuwe markten en de vergrijzingseffecten in meer mature markten. Ook acquisities sluit het management niet uit.

Intekenen kan vanaf 11 juni tot uiterlijk 23 juni voor particuliere beleggers, en tot 24 juni om 16 uur voor institutionele partijen. KBC en Petercam regelen de verkoop voor particulieren. (K.D.C.)

In eerste instantie worden 19,7 miljoen aandelen aangeboden om het kapitaal van het bedrijf te verhogen met 325 miljoen euro. In een tweede fase worden maximaal 7 miljoen bestaande aandelen op de markt gebracht. Afhankelijk van de vraag kan het totaal aangeboden eigen aandelen nog opgetrokken worden met maximaal 15 procent. Als er voldoende vraag is bij particuliere beleggers, moet minimum 10 procent van de aangeboden aandelen aan particulieren worden toegewezen. Schuldgraad terugdringenAls we het midden van de prijsvork nemen als uitgangspunt en een volledige uitoefening van de verhogingsoptie en de overtoewijzingsoptie, dan zal deze beursgang tussen 583 en 620 miljoen euro opleveren. Het percentage aandelen in vrije omloop komt tussen 45,9 en 50,7 procent. Ontex verwacht 35 tot 40 procent van de jaarwinst als dividend uit te keren. Ontex wil met het opgehaalde kapitaal zijn schuldgraad terugdringen. Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de schuld 862,1 miljoen euro. Als er voldoende middelen worden opgehaald, zullen de uitstaande schulden verlaagd worden met 280 miljoen euro. Bevolkingsgroei en vergrijzingOntex - met hoofdzetel in Aalst - profileert zich als een leidende producent van hygiënische producten (luiers, incontinentiemateriaal en producten voor dameshygiëne) van retailer- en eigen merken. Het bedrijf beschikt over vijftien productie-eenheden (waarvan twee in België) en verkoopt zijn producten in meer dan honderd landen. In 2013 realiseerde de groep met gemiddeld 4981 voltijdse equivalenten een omzet van bijna 1,5 miljard euro. De jongste tien jaar kende Ontex een gemiddelde jaarlijkse groei van 7,2 procent (inclusief overnames). De gemiddelde organische omzetgroei was circa 4,7 procent. De verdere groei moet onder meer komen van de bevolkingsgroei in nieuwe markten en de vergrijzingseffecten in meer mature markten. Ook acquisities sluit het management niet uit. Intekenen kan vanaf 11 juni tot uiterlijk 23 juni voor particuliere beleggers, en tot 24 juni om 16 uur voor institutionele partijen. KBC en Petercam regelen de verkoop voor particulieren. (K.D.C.)