Estetrol wordt geproduceerd door de foetus tijdens de zwangerschap. Het farmabedrijf is erin geslaagd het hormoon te reproduceren. 'Deze goedkeuring is niet alleen de eerste, maar ze is ook erg symbolisch omdat het vandaag net Internationale Vrouwendag is', aldus Mithra-topman Leon Van Rompay in een persbericht.

Mithra verwacht dat zijn Canadese partner, Searchlight Pharma, de anticonceptiepil in de loop van de zomer effectief op de markt zal brengen in Canada. Dat zal gebeuren onder de merknaam 'Nextstellis'. Het Luikse beursgenoteerde bedrijf verwacht in de eerste helft van dit jaar nog gelijkaardige goedkeuringen in Europa en de Verenigde Staten.

De aankondiging van de Canadese goedkeuring gaf het aandeel Mithra een stevige boost op de beurs van Brussel. Om 10.00 uur noteerde het met een winst van meer dan 8 procent, op ruim 21 euro.

Het aandeel was de voorbije weken een paar keer fors gezakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van topman François Fornieri in de Nethys-zaak. Hij zette intussen een stap terug bij Mithra; Leon Van Rompay is er nu CEO ad interim.

Estetrol wordt geproduceerd door de foetus tijdens de zwangerschap. Het farmabedrijf is erin geslaagd het hormoon te reproduceren. 'Deze goedkeuring is niet alleen de eerste, maar ze is ook erg symbolisch omdat het vandaag net Internationale Vrouwendag is', aldus Mithra-topman Leon Van Rompay in een persbericht. Mithra verwacht dat zijn Canadese partner, Searchlight Pharma, de anticonceptiepil in de loop van de zomer effectief op de markt zal brengen in Canada. Dat zal gebeuren onder de merknaam 'Nextstellis'. Het Luikse beursgenoteerde bedrijf verwacht in de eerste helft van dit jaar nog gelijkaardige goedkeuringen in Europa en de Verenigde Staten. De aankondiging van de Canadese goedkeuring gaf het aandeel Mithra een stevige boost op de beurs van Brussel. Om 10.00 uur noteerde het met een winst van meer dan 8 procent, op ruim 21 euro. Het aandeel was de voorbije weken een paar keer fors gezakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van topman François Fornieri in de Nethys-zaak. Hij zette intussen een stap terug bij Mithra; Leon Van Rompay is er nu CEO ad interim.