Dat heeft Peter Declerck van LMS International donderdag gezegd tijdens een workshop over valorisatie van onderzoek in economische activiteiten die de K.U.Leuven organiseerde in het Belgisch paviljoen op de wereldexpo in Shanghai.

LMS werd in 1980 opgericht als een van de eerste spin-offs van de K.U.Leuven. Het is wereldwijd marktleider inzake het uitvoeren van allerlei testen in de automobiel- en luchtvaartsector.

Terwijl China in het begin van de jaren 90 slechts goed was voor 1 procent van de omzet wordt voorspeld dat dat eind dit jaar al 12 procent zal zijn. Voor de nieuwste generatie van producten is China echter nu al goed voor 18,6 procent terwijl een stijging verwacht wordt tot 25 procent eind 2012. De toename loopt parallel met de opgang van de eigen autoindustrie in China sinds 2000.

LMS is wereldwijd actief voor een 500-tal bedrijven en stelt 900 mensen te werk. Sinds 1993 is het ook aanwezig in China. Het stelt er momenteel verspreid over vestigingen in Peking, Shanghai en Guangzhou 60 mensen te werk, een aantal dat volgens Declerck sterk in aantal toeneemt. Vijftig procent van de omzet wordt er gerealiseerd in de auto-industrie en bij toeleveranciers en 25 procent in de luchtvaartindustrie.

Dat heeft Peter Declerck van LMS International donderdag gezegd tijdens een workshop over valorisatie van onderzoek in economische activiteiten die de K.U.Leuven organiseerde in het Belgisch paviljoen op de wereldexpo in Shanghai. LMS werd in 1980 opgericht als een van de eerste spin-offs van de K.U.Leuven. Het is wereldwijd marktleider inzake het uitvoeren van allerlei testen in de automobiel- en luchtvaartsector. Terwijl China in het begin van de jaren 90 slechts goed was voor 1 procent van de omzet wordt voorspeld dat dat eind dit jaar al 12 procent zal zijn. Voor de nieuwste generatie van producten is China echter nu al goed voor 18,6 procent terwijl een stijging verwacht wordt tot 25 procent eind 2012. De toename loopt parallel met de opgang van de eigen autoindustrie in China sinds 2000. LMS is wereldwijd actief voor een 500-tal bedrijven en stelt 900 mensen te werk. Sinds 1993 is het ook aanwezig in China. Het stelt er momenteel verspreid over vestigingen in Peking, Shanghai en Guangzhou 60 mensen te werk, een aantal dat volgens Declerck sterk in aantal toeneemt. Vijftig procent van de omzet wordt er gerealiseerd in de auto-industrie en bij toeleveranciers en 25 procent in de luchtvaartindustrie.