Het aandeel van bpost is bij zijn beursdebuut bijna onveranderd gebleven. De eerste minuten bleef de koers heel dicht in de buurt van de uitgifteprijs van 14,5 euro per aandeel.

In de eerste minuten na de beursopening koerste het aandeel heel lichtjes omhoog. De winst bleef beperkt tot enkele eurocenten.

De postgroep trok vrijdag naar de beurs tegen een prijs van 14,50 euro per aandeel. Dat waardeert het bedrijf aan 2,9 miljard euro. Het gaat om de grootste beursgang in Brussel sinds die van Nyrstar in 2007.

Meer dan 22.000 Belgen tekenden in

Bpost stelde een stevig dividendrendement in het vooruitzicht om beleggers te lokken en mikte vooral op particulieren. Die tekenden present: ze kochten 20,7 procent van het totale aantal aangeboden aandelen, of 11,6 miljoen stuks. De krant De Tijd meldde dat meer dan 22.000 Belgen intekenden. (Belga/AVE)

Het aandeel van bpost is bij zijn beursdebuut bijna onveranderd gebleven. De eerste minuten bleef de koers heel dicht in de buurt van de uitgifteprijs van 14,5 euro per aandeel. In de eerste minuten na de beursopening koerste het aandeel heel lichtjes omhoog. De winst bleef beperkt tot enkele eurocenten. De postgroep trok vrijdag naar de beurs tegen een prijs van 14,50 euro per aandeel. Dat waardeert het bedrijf aan 2,9 miljard euro. Het gaat om de grootste beursgang in Brussel sinds die van Nyrstar in 2007. Meer dan 22.000 Belgen tekenden in Bpost stelde een stevig dividendrendement in het vooruitzicht om beleggers te lokken en mikte vooral op particulieren. Die tekenden present: ze kochten 20,7 procent van het totale aantal aangeboden aandelen, of 11,6 miljoen stuks. De krant De Tijd meldde dat meer dan 22.000 Belgen intekenden. (Belga/AVE)