De handel in aandelen van Alfacam is hervat. Beleggers stuurden het aandeel meteen tot 38 procent hoger.

Omstreeks 10.45 uur was dat al gemilderd tot een winst van zo'n 14 procent, maar rond 13 uur noteerde het aandeel alweer hoger met 17 procent winst tot 1,44 euro.

Bescherming

Alfacam kreeg vrijdag van de Antwerpse handelsrechter tot 5 mei bescherming tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf gaat die extra tijd gebruiken om de onderhandelingen met de Indiase Hinduja groep voort te zetten.

Alfacam moet uiterlijk op 15 april een herstructureringsplan aan de rechtbank voorleggen.

Indiërs

Alfacam en Hinduja tekenden in december een principeovereenkomst over investeringen door de Indiërs. Dat engagement is volgens het bedrijf uit Lint 'herbevestigd' na een uitgebreid onderzoek van de boekhouding (zogenaamde due diligence). Het doel is 'zo snel mogelijk' een overeenkomst te bereiken.

Daarbij zou Hinduja group een significant controlerend belang in het Belgische mediabedrijf verwerven, wat voor de bestaande aandeelhouders mogelijk een verwatering van hun belang zal betekenen. Pas als er een volledig akkoord is, zal het bedrijf hierover details verschaffen. (Belga/KVDA)

De handel in aandelen van Alfacam is hervat. Beleggers stuurden het aandeel meteen tot 38 procent hoger. Omstreeks 10.45 uur was dat al gemilderd tot een winst van zo'n 14 procent, maar rond 13 uur noteerde het aandeel alweer hoger met 17 procent winst tot 1,44 euro.Bescherming Alfacam kreeg vrijdag van de Antwerpse handelsrechter tot 5 mei bescherming tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf gaat die extra tijd gebruiken om de onderhandelingen met de Indiase Hinduja groep voort te zetten. Alfacam moet uiterlijk op 15 april een herstructureringsplan aan de rechtbank voorleggen. Indiërs Alfacam en Hinduja tekenden in december een principeovereenkomst over investeringen door de Indiërs. Dat engagement is volgens het bedrijf uit Lint 'herbevestigd' na een uitgebreid onderzoek van de boekhouding (zogenaamde due diligence). Het doel is 'zo snel mogelijk' een overeenkomst te bereiken. Daarbij zou Hinduja group een significant controlerend belang in het Belgische mediabedrijf verwerven, wat voor de bestaande aandeelhouders mogelijk een verwatering van hun belang zal betekenen. Pas als er een volledig akkoord is, zal het bedrijf hierover details verschaffen. (Belga/KVDA)