Door de geplande sluiting van Vasco staan tachtig banen op de tocht, meldt Arbonia in een mededeling. De markt voor paneelradiatoren gaat al jaren achteruit, aldus Vasco.

Arbonia had Vasco, opgericht door industrieel Jos Vaessen, pas in mei overgenomen. Het bedrijf is van plan de productie in Zedelgem te verhuizen naar Nederland (Tubbergen) en Duitsland (Plattling).

In de mededeling zegt de Zwitserse groep dat door de productiecapaciteit te consolideren en te concentreren in geautomatiseerde productievestigingen het zijn competitiviteit wil verhogen. Er zal overleg worden opgestart met de vakbonden over een sociaal plan, aldus nog de groep.

Volgens Patrick Nijs, CEO van de Vasco Group, is er steeds minder vraag naar paneelradiatoren. 'Doordat huizen steeds beter zijn geïsoleerd en door het succes van vloerverwarming is er minder vraag naar paneelradiatoren. En dat zal ook in de toekomst zo zijn', aldus Nijs.

Zedelgem was de kleinste fabriek binnen de groep waar paneelradiatoren worden gemaakt, vandaar de geplande sluiting tegen eind 2019. Ook zijn de andere fabrieken meer geautomatiseerd. De sluiting heeft niets te maken met de overname door Arbonia. 'Ook indien de Vasco group zelfstandig zou zijn geweest, zou de fabriek sowieso zijn gesloten', luidt het.

Door de geplande sluiting van Vasco staan tachtig banen op de tocht, meldt Arbonia in een mededeling. De markt voor paneelradiatoren gaat al jaren achteruit, aldus Vasco.Arbonia had Vasco, opgericht door industrieel Jos Vaessen, pas in mei overgenomen. Het bedrijf is van plan de productie in Zedelgem te verhuizen naar Nederland (Tubbergen) en Duitsland (Plattling). In de mededeling zegt de Zwitserse groep dat door de productiecapaciteit te consolideren en te concentreren in geautomatiseerde productievestigingen het zijn competitiviteit wil verhogen. Er zal overleg worden opgestart met de vakbonden over een sociaal plan, aldus nog de groep. Volgens Patrick Nijs, CEO van de Vasco Group, is er steeds minder vraag naar paneelradiatoren. 'Doordat huizen steeds beter zijn geïsoleerd en door het succes van vloerverwarming is er minder vraag naar paneelradiatoren. En dat zal ook in de toekomst zo zijn', aldus Nijs. Zedelgem was de kleinste fabriek binnen de groep waar paneelradiatoren worden gemaakt, vandaar de geplande sluiting tegen eind 2019. Ook zijn de andere fabrieken meer geautomatiseerd. De sluiting heeft niets te maken met de overname door Arbonia. 'Ook indien de Vasco group zelfstandig zou zijn geweest, zou de fabriek sowieso zijn gesloten', luidt het.