Volgens de krant L'Echo is de lening over 7 jaar gekoppeld aan een intrestvoet van 7,5 procent. De operatie wordt gerechtvaardigd door het akkoord dat op 22 oktober werd bereikt in het kader van de Gemeentelijke Holding.

Bij de beslissing om de holding te vereffenen, deed Ethias afstand van 25 miljoen euro schuldvorderingen. In ruil zou de Waalse regering aanvaard hebben om tussen te komen ten gunste van Ethias.

De nieuwe tussenkomst komt bovenop een reeks andere van openbare actoren (SRIW, Sowalfin, Sambrinvest, enz.) die beslisten voor minstens 35 miljoen euro te investeren in deze obligatie-emissie, met als doel Ethias te ondersteunen. (Belga/BO)

Volgens de krant L'Echo is de lening over 7 jaar gekoppeld aan een intrestvoet van 7,5 procent. De operatie wordt gerechtvaardigd door het akkoord dat op 22 oktober werd bereikt in het kader van de Gemeentelijke Holding. Bij de beslissing om de holding te vereffenen, deed Ethias afstand van 25 miljoen euro schuldvorderingen. In ruil zou de Waalse regering aanvaard hebben om tussen te komen ten gunste van Ethias. De nieuwe tussenkomst komt bovenop een reeks andere van openbare actoren (SRIW, Sowalfin, Sambrinvest, enz.) die beslisten voor minstens 35 miljoen euro te investeren in deze obligatie-emissie, met als doel Ethias te ondersteunen. (Belga/BO)