De Nederlandse staatsbank ABN Amro Bank heeft in het eerste kwartaal een nettowinst behaald van 178 miljoen euro vergeleken met 87 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De winstsprong komt vooral doordat ABN Amro minder geld opzij hoefde te zetten voor slechte leningen en een toename van de baten. Over de eerste drie maanden van het jaar stegen de baten van 1,24 miljard euro tot 1,30 miljard euro.

Vorige maand zijn ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland overgedragen aan de nieuwe holding ABN Amro Group. Het is voor het eerst dat de twee tegelijk de resultaten hebben gepubliceerd. Fortis Bank Nederland behaalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 73 miljoen euro. "

ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland hebben het voornemen om in het derde kwartaal van dit jaar juridisch te fuseren. Vanaf dat moment zullen de meeste activiteiten onder één merknaam worden gevoerd, namelijk ABN Amro", aldus bestuursvoorzitter Gerrit Zalm in een toelichting.

De Nederlandse staatsbank ABN Amro Bank heeft in het eerste kwartaal een nettowinst behaald van 178 miljoen euro vergeleken met 87 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.De winstsprong komt vooral doordat ABN Amro minder geld opzij hoefde te zetten voor slechte leningen en een toename van de baten. Over de eerste drie maanden van het jaar stegen de baten van 1,24 miljard euro tot 1,30 miljard euro. Vorige maand zijn ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland overgedragen aan de nieuwe holding ABN Amro Group. Het is voor het eerst dat de twee tegelijk de resultaten hebben gepubliceerd. Fortis Bank Nederland behaalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 73 miljoen euro. " ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland hebben het voornemen om in het derde kwartaal van dit jaar juridisch te fuseren. Vanaf dat moment zullen de meeste activiteiten onder één merknaam worden gevoerd, namelijk ABN Amro", aldus bestuursvoorzitter Gerrit Zalm in een toelichting.