Graydon deed een grootschalig sales- en marketingonderzoek bij 130 groothandels in de Benelux. Daaruit blijkt dat de groothandelssector het goed stelt en nog beter verwacht.

60 procent van de groothandels ervaart de markt vandaag als positief, 70 procent verwacht economische groei en 62 procent wil zich meer internationaal gaan profileren. Dat zijn de drie belangrijkste vaststellingen uit de studie.

'Verrassend signaal'

Bart Vanbaelen, manager marketing information bij Graydon Belgium spreekt van een 'verrassend' signaal. Uit een onderzoek van een jaar geleden bleek namelijk dat in 2013 amper 35 procent van de groothandels de markt als positief wist te ervaren.

'Omzetstijging en internationalisering'

Behalve met de inschatting van de markt zit het ook wel snor met de toekomst, zo blijkt. De Belgische bedrijven verwachten dit jaar een forse omzetstijging. Bijna 70 procent van de deelnemers aan het onderzoek verwacht een stijging tussen de 1 en de 20 procent. 3 procent van de groothandels verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 20 procent. "De toenemende internationalisering van de economie schrikt de groothandels niet langer af. Zo ziet 62 procent van de ondervraagden kansen om zich meer te gaan profileren in het buitenland," merkt Vanbaelen op.

Meer personeel, meer marketing

Volgens Graydon zal de positieve tendens in de groothandelssector een al even positieve impact hebben op de tewerkstelling. 30 procent van de bevraagde bedrijven zou willen investeren in meer personeel. Ook het marketing- en salesbeleid zou worden uitgebreid en bijgestuurd. Volgens de peiling komen onlinemarketing, e-mailmarketing en het organiseren van evenementen daarbij steeds meer in trek. (BO)

Graydon deed een grootschalig sales- en marketingonderzoek bij 130 groothandels in de Benelux. Daaruit blijkt dat de groothandelssector het goed stelt en nog beter verwacht.60 procent van de groothandels ervaart de markt vandaag als positief, 70 procent verwacht economische groei en 62 procent wil zich meer internationaal gaan profileren. Dat zijn de drie belangrijkste vaststellingen uit de studie.'Verrassend signaal'Bart Vanbaelen, manager marketing information bij Graydon Belgium spreekt van een 'verrassend' signaal. Uit een onderzoek van een jaar geleden bleek namelijk dat in 2013 amper 35 procent van de groothandels de markt als positief wist te ervaren.'Omzetstijging en internationalisering' Behalve met de inschatting van de markt zit het ook wel snor met de toekomst, zo blijkt. De Belgische bedrijven verwachten dit jaar een forse omzetstijging. Bijna 70 procent van de deelnemers aan het onderzoek verwacht een stijging tussen de 1 en de 20 procent. 3 procent van de groothandels verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 20 procent. "De toenemende internationalisering van de economie schrikt de groothandels niet langer af. Zo ziet 62 procent van de ondervraagden kansen om zich meer te gaan profileren in het buitenland," merkt Vanbaelen op.Meer personeel, meer marketingVolgens Graydon zal de positieve tendens in de groothandelssector een al even positieve impact hebben op de tewerkstelling. 30 procent van de bevraagde bedrijven zou willen investeren in meer personeel. Ook het marketing- en salesbeleid zou worden uitgebreid en bijgestuurd. Volgens de peiling komen onlinemarketing, e-mailmarketing en het organiseren van evenementen daarbij steeds meer in trek. (BO)